Ποια Ιδρύματα δίνουν Υποτροφίες και πώς να τις διεκδικήσεις
Μάθε τα πάντα για τις υποτροφίες εδώ!

Αρκετά ελληνικά ιδρύματα δίνουν υποτροφίες τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές.

Στο υποτροφίες του neolaia.gr θα μπορείς να ενημερώνεσαι καθημερινά για όλες τις διαθέσιμες υποτροφίες τόσο σε Ελλάδα, όσο και εξωτερικό.

Ας δούμε μερικά από τα μεγαλύτερα ιδρύματα που δίνουν υποτροφίες:

Yποτροφίες ΙΚΥ – Υπουργείο Παιδείας

Το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» αποτελεί δράση οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Σύμφωνα με τις Κανονιστικές Διατάξεις του προγράμματος, το Ι.Κ.Υ. προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 κατ΄ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για προπτυχιακούς φοιτητές/τριες που φοιτούν σε Τμήματα/Σχολές των Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) της Ελλάδας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι φοιτητές/τριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών. Εξαιρούνται όσοι φοιτούν σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές καθώς και στις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όρους και προϋποθέσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, περιγράφονται στο σχετικό κεφάλαιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφίας.

Οι αιτούντες υποψήφιοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υποτροφίας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwοrd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ. Κατόπιν, σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης, θα πρέπει ο κάθε αιτών να δηλώσει τα στοιχεία/κριτήρια που αναφέρονται και να οριστικοποιήσει εγκαίρως (μέχρι 02/05/17 και ώρα 17:00) την ηλεκτρονική του αίτηση, ώστε να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής υποτρόφων.

Ίδρυμα Ωνάση 

Το Ίδρυμα Ωνάση από το 1978 χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Το 1998 θεσμοθέτησε νέο πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, το οποίο επεκτάθηκε το 2001 για να συμπεριλάβει και τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.
Πάνω από 130 υποτροφίες προς Έλληνες χορηγούνται κάθε χρόνο για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Επιπλέον, το Ίδρυμα σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που πρόσφεραν ή προσφέρουν οι ναυτικοί και λοιποί εργαζόμενοι του Ομίλου Ωνάση, χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες μέσω ειδικού προγράμματος στα παιδιά τους, τόσο για προπτυχιακές, όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.
Η επιλoγή των υπoψηφίων για χορήγηση υποτροφίας βασίζεται σε εισηγήσεις επιτροπών ακαδημαϊκών συμβούλων και επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Στις επιτροπές συμμετέχουν Καθηγητές Α.Ε.Ι., Ακαδημαϊκοί, Ειδικοί Επιστήμονες και Αναγνωρισμένοι Καλλιτέχνες. Η συμμετοχή είναι τιμητική και η προσφορά εθελοντική. Στις επιτροπές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πρώην υπότροφοι του Ιδρύματος που πλέον κατέχουν θέσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Σήμερα, περισσότεροι από εκατό υπότροφοι του Ιδρύματος διδάσκουν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στο δημόσιο, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό τομέα.

Το 1996 το Ίδρυμα, που συνεχίζει να παρακολουθεί και να στηρίζει τους υποτρόφους του ακόμη και όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, εξέδωσε Λεύκωμα με τα βιογραφικά σημειώματα περίπου χιλίων υποτρόφων. Το Λεύκωμα επανεκδόθηκε συμπληρωμένο το 2001.

Από το 1978 που λειτουργεί το πρόγραμμα μέχρι και το έτος 2016 έχουν χορηγηθεί 5.908 υποτροφίες, για σπουδές σε 37 χώρες ανά τον κόσμο, η συνολική δαπάνη των οποίων ανέρχεται περίπου σε 88.500.000 δολάρια Η.Π.Α.

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Tο πρόγραμμα υποτροφιών είναι ένα από τα παλαιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Από την ίδρυσή του ως σήμερα, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει περισσότερες από 2500 υποτροφίες, προκειμένου να βοηθήσει άριστους φοιτητές, τελειόφοιτους ή πτυχιούχους, να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στον επιστημονικό κλάδο της επιλογής τους.

Κάθε έτος, υλοποιούνται δυο προγράμματα υποτροφιών:

Το τακτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών
Το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών στη μνήμη «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου»
Οι προϋποθέσεις για τη λήψη υποτροφιών ορίζονται από την εκάστοτε προκήρυξη. Η Επιτροπή Υποτροφιών και η Επιστημονική Επιτροπή είναι δυο εξειδικευμένα όργανα του Ιδρύματος, αρμόδια για την κατάρτιση και την ανακοίνωση των προκηρύξεων, την επιλογή των επικρατέστερων μεταξύ των υποψηφίων και την εισήγηση στο Δ.Σ. του Ιδρύματος, το οποίο λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις ως προς τους υποτρόφους.

Ίδρυμα Καρέλια

(έχουν δοθεί)

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια προκηρύσσει πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών, σε υποψηφίους για μεταπτυχιακές σπουδές (πτυχία Masters και Διδακτορικό) σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, για το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα
Θα χορηγηθούν δώδεκα (12) υποτροφίες, ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) Ευρώ έκαστη, για σπουδές στους κλάδους:

Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη
Ναυτιλιακές Σπουδές
Διοίκηση Επιχειρήσεων
Δημόσια Διοίκηση
Οικονομική Ανάπτυξη και Περιβάλλον
Αγροτική Οικονομία

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εξωτερικό
Θα χορηγηθούν είκοσι (20) υποτροφίες, ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) Ευρώ έκαστη, για σπουδές στους κλάδους:

Regional Economics and Development
Industrial Economics
Shipping, Trade and Finance
Business Administration
Public Administration
Environmental Economics
Agricultural Economics

To Ίδρυμα Ευγενίδου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκηρύσσουν υποτροφίες για συγκεκριμένους τομείς είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές. Κάθε χρόνο μπορεί να αφορούν διαφορετικές σχόλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;