Πείραμα αποκάλυψε το φαγητό που
Τι χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να "πάρει μπρος";

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Cut του New York Magazine, το κίνητρο για να εργαστεί κανείς με κέφι ΔΕΝ είναι η αύξηση αλλά…η πίτσα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του  καθηγητή Ψυχολογίας και συγγραφέα Dan Ariely. Ο Ariely συγκρότησε δείγμα από μια ομάδα ατόμων που συναρμολογούσαν  τσιπάκια υπολογιστών σε εταιρεία τεχνολογίας στο Ισραήλ, και τους χώρισε σε 3 γκρουπάκια.

Στο κάθε γκρουπ έταξε διαφορετική ανταμοιβή εάν έπιαναν τον εβδομαδιαίο στόχο που τους έβαλε. Στους πρώτους υποσχέθηκε μπόνους 30 δολαρίων, στους δεύτερους πίτσες και στους τρίτους έταξε πως αν ήταν παραγωγικοί, ο διευθυντής τους θα τους έλεγε “μια καλή κουβέντα” μέσω μηνυμάτων.

Και φυσικά, κέρδισε η πίτσα!

Η ομάδα που είχε ως ανταμοιβή την πίτσα είχε κατά 6,7% μεγαλύτερη παραγωγικότητα ήδη από την πρώτη μέρα ενώ η ομάδα που είχε το κομπλιμέντο ως αμοιβή είχε άνοδο 6,6%.

Τα δολάρια δεν συγκίνησαν και ιδιαίτερα την ομάδα που τα είχε ως αμοιβή καθώς σημείωσαν άνοδο της παραγωγικότητας μόνο κατά 4,9% την πρώτη μέρα αλλά μετά, την δεύτερη μέρα, σημείωσαν πτώση κατά 13,2%.

Εκείνοι που παρέμειναν δυναμικοί ως το τέλος ήταν όσοι έφαγαν την πίτσα.

Ο συνδυασμός του πρώτου και του δεύτερου βραβείου, λοιπόν, ήταν και ο τέλειος!

Αυτές οι αμοιβές βέβαια, όπως η πίτσα, δεν μπορούν να κρατήσουν για καιρό καθώς οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν με αυξήσεις στο βάρος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;