Όλες οι εξελίξεις με τα προνοιακά επιδόματα: Δείτε εδώ τι αλλάζει!
Δείτε αναλυτικά!

O Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας μίλησε στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για τα προνοιακά επιδόματα. 

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το Νοέμβριο ώστε με το ξεκίνημα του 2018 να έχουν περάσει όλα στον ΟΓΑ, με ηλεκτρονική διαχείρηση και πλήρη πρόσβαση στους δικαιούχους.

 

Συγκεκριμένα όπως διαβάσαμε στην ΑΥΓΗ δήλωσε:

«Το κομμάτι του ΟΓΑ που έμεινε εκτός του ΕΦΚΑ, αυτή τη στιγμή αναδιοργανώνεται υπό την ευθύνη της αναπληρωτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και θα αποτελέσει τον ενιαίο οργανισμό απονομής και πληρωμής όλων των κοινωνικών επιδομάτων … Αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να πιστώνει τους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων (δηλαδή των επιδομάτων παιδιών), τους ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλά και ειδικό πρόγραμμα για τους αγρότες, τον περίφημο «λογαριασμό Δήμητρα», όπως είπε.

«Θα μεταφερθεί ότι υπάρχει σε επίπεδο πληρωμής προνοιακών επιδομάτων στον ΟΓΑ, ακόμη και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, μικρότερα επιδόματα και κάποια τοπικά προγράμματα Δήμων θα μπορούν να περάσουν επίσης στον φορέα αυτό … να γλιτώσουν προσωπικό για δουλειές που δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σε τοπικό, περιφερειακό ή διεσπαρμένο κεντρικό επίπεδο … Στόχος είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις να έχουν ολοκληρωθεί το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουμε από 1η Ιανουαρίου 2018. Είναι φιλόδοξο αλλά νομίζω θα το καταφέρουμε», όπως εκτίμησε.

ΔΕΣ ΕΔΩ: Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα 2017 Ιουλίου – Αυγούστου;

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κόσμου δήλωσε: 

«με βάση την πλατφόρμα του ΚΕΑ που κατήργησε τη γραφειοκρατία ως και κατά 87% … και αυτός που δικαιούται οτιδήποτε μπορεί ηλεκτρονικά από το σπίτι του ή κάποιο ΚΕΠ, γραφεία Δήμων ή του ΟΓΑ, να κάνει το αίτημά του και να ξέρει ότι είναι εντάξει, εγκρίθηκε το αίτημα και πρέπει να αναμένει την πληρωμή του συγκεκριμένη στιγμή».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;