Τρέχεις να μπεις πρώτος/-η στο αεροπλάνο; Δες γιατί πρέπει να το σταματήσεις!
Είσαι από αυτούς τους ανθρώπους;

Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που φροντίζει να είναι στο αεροδρόμιο ώρες πριν, κάνει τσεκ ιν μόλις μπορέσει και πάει και “στήνεται” πρώτος/-η στην σειρά για το αεροπλάνο.

Αν είσαι από αυτούς, συνέχισε να διαβάζεις! Η συνήθεια αυτή ίσως είναι βλαβερή για την υγεία σου!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Physical Society,  όταν επιβιβάζεσαι πρώτος/-η στο αεροπλάνο, έχεις αυξημένη πιθανότητα να κολλήσεις ένα μικρόβιο.

Όπως αναφέρεται στον Independent, η ομάδα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα ερεύνησε τον τρόπο που μπορεί να εξαπλωθεί μια ασθένεια εντός του αεροπλάνου εάν ένας επιβάτης είναι άρρωστος.

Έτσι, μελετήθηκαν διάφορα σενάρια επιβίβασης με την βοήθεια ενός μαθηματικού μοντέλου.

Στο τέλος φάνηκε πως οι επιβάτες που κάθισαν πρώτοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε λοιμώξεις.

 

Αυτό συμβαίνει διότι εκείνος που κάθεται πρώτος εκτίθεται σε περισσότερα άτομα που μπαίνουν μετά από αυτόν κατά την επιβίβαση.

Για παράδειγμα, αν έκατσες στο μπροστά μέρος του αεροπλάνου και ένας άρρωστος επιβάτης περάσει από μπροστά σου, μάλλον θα κολλήσεις κάτι.

Ακόμη και αν ο άρρωστος ήταν καθισμένος στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους τότε αυτό θα ήταν επίσης αρκετά κακό για τους άλλους καθώς ο κόσμος θα περνούσε από μπροστά του για να πάει στην θέση του.

Η ομάδα συμπέρανε πως οι εταιρείες θα πρέπει να προτιμήσουν μια μέθοδο επιβίβασης όπου οι επιβάτες θα μπαίνουν στο αεροπλάνο τόσο από το εμπρόσθιο όσο και από το πίσω μέρος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εξάπλωσης κάποιας μόλυνσης!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;