Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Κοτόπουλο με κριθαράκι
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό. 

 

Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4-5 μπουτάκια κοτόπουλου
2 μέτρια ή ένα μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κουτί ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
κανέλα – γαρύφαλο σε σκόνη
300 γρ. κριθαράκι
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι- πιπέρι
τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λ περίπου.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όσο νερό ή ζωμό κότας απαιτείται, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε για 10-15 λ (προσθέτουμε αλάτι αν απαιτείται), με ανοιχτό το καπάκι, προσέχοντας να μη μας κολλήσει. Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, κατά προτίμηση αλ τέντε, το κατεβάζουμε αμέσως, για να μη παραβράσει, από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;