Αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει παρατηρήσεις που έγιναν πριν 580 χρόνια!
Το 1457 μ.Χ. οι αστρονόμοι παρατήρησαν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο. Σήμερα, μαθαίνουμε τι ήταν!

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 11ης Μαρτίου 1437 μ.Χ., ορισμένοι αστρονόμοι στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Σεούλ παρατήρησαν ένα ιδιαίτερο σώμα στον ουρανό.

Το σώμα βρισκόταν στον νυχτερινό ουρανό για 14 μέρες και ύστερα, χάθηκε.

Οι αστρονόμοι το κατέγραψαν μεν αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να εξηγήσουν τι ήταν.

Σήμερα, σύγχρονοι επιστήμονες, αφού μελέτησαν τα αρχεία των αστρονόμων αυτών, κατέληξαν πως το φως εκείνο ήταν μια κοσμική έκρηξη, γνωστή και ως ‘nova’.

Αυτές οι εκρήξεις συμβαίνουν όταν ένα «νεκρό» αστέρι, γνωστό ως λευκός νάνος, “τρώει” ένα αστέρι σαν το δικό μας ήλιο. Η έκρηξη που προκαλείται είναι 300.000 φορές πιο φωτεινή από τον ήλιο και κρατάει βδομάδες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Nature, ο Michael Shara και η ομάδα του μελετούν τα αρχεία των ανδρών του 1437 π.Χ. εδώ και αρκετά χρόνια, προσπαθώντας να μάθουν τι ήταν.

 

Έτσι,  εστίασαν σε ένα μέρος του ουρανού που πίστευαν ότι το αστέρι βρίσκεται και για αρκετό καιρό, δεν έβρισκαν τίποτα. Ωστόσο, πριν ένα χρόνο, ο Shara εντόπισε στο γραφείο του ορισμένα στοιχεία που δεν είχε μελετήσει προηγουμένως και αποφάσισε να επεκτείνουν την έρευνα σε μεγαλύτερη επιφάνεια ουρανού.

Τελικά, κατάφεραν να βρουν έναν αστρονομικό κατάλογο όπου και διέκριναν ένα γνωστό πλανητικό νεφέλωμα. Ταυτόχρονα, σε μια άλλη λίστα είδε έναν δυαδικό αστέρα που είχε αποτυπωθεί στο ίδιο σημείο.

Και τελικά, αυτό ήταν. Δεν πρόκειται για πλανητικό νεφέλωμα αλλά το εναπομείναν κέλυφος της έκρηξης nova που έμεινε κοντά στο αστρικό σύστημα όπου συνέβη.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του “The Atlantic”: «Από τη μία μεριά είμαι εκστασιασμένος, από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα βρει τι συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, αν είχα απλώς διευρύνει το πεδίο ερευνών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;