Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για φοιτητές!
Οι καλύτερες συμβουλές είναι εδώ!

Κάνε μια σωστή έρευνα αγοράς πριν επιλέξεις το σπίτι που θα σε φιλοξενήσει. Διάλεξε ένα σπίτι που να είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο και σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Καλό θα ήταν να βρεις ένα σπίτι που να μην έχει κοινόχρηστα ή αν αυτό δεν είναι εφικτό κάποιο με λίγα κοινόχρηστα. Μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσεις ένα μεγαλύτερο χώρο με άλλους φοιτητές ώστε να μοιραστείτε από κοινού το έξοδο του ενοικίου(!).

Οι κανόνες υγιεινής είναι πολύ σημαντικοί και είναι καλό να επενδύσεις στην προστασία της υγείας σου. Αν είναι να επωμιστείς ένα έξοδο στο σπίτι που θα νοικιάσεις, επέλεξε αυτό να είναι το κόστος αλλαγής του στρώματος του κρεβατιού που θα κοιμάσαι. Η τακτική αλλαγή σεντονιών στο κρεβάτι, από μόνη της, δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την υγιεινή του

Σύμφωνα με έρευνες σε ένα θεωρούμενο ως καθαρό στρώμα μπορεί να ζουν εκατομμύρια ακάρεα σκόνης, τα οποία μαζί με τα περιττώματα τους μπορεί να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίση άσθματος. Εκμεταλλεύσου τη φοιτητική προσφορά της Media Strom απόκτησε στρώμα και μαξιλάρι σε απίστευτη τιμή! Αν είναι να επωμιστείς ένα έξοδο στο σπίτι που θα νοικιάσεις, επέλεξε αυτό να είναι το κόστος αλλαγής του στρώματος του κρεβατιού που θα κοιμάσαι.

Μπες στην κουζίνα! Αν σκεφθείς πόσα λεφτά ξοδεύεις το μήνα από στο έτοιμο φαγητό θα εκπλαγείς! Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, αν χρησιμοποιείς delivery για να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες μεσημέρι και βράδυ για πέντε (5) φορές την εβδομάδα, υπολογίζοντας πως κάθε γεύμα κοστίζει έξι (6) ευρώ (ένα κυρίως, μια σαλάτα ή ένα αναψυκτικό), το μήνα η τσέπη σου αδειάζει μόνο από τα delivery κατά 240 ευρώ (!). Αντίθετα με το να ασχοληθείς ο ίδιος /ίδια με τα γεύματά σου, εξοικονομείς αυτά τα χρήματα και παράλληλα τρέφεσαι πιο υγιεινά.

Βάλε Χ στο κάπνισμα ή μην παρασυρθείς και το ξεκινήσεις ειδικά αυτή την περίοδο που είσαι μακριά από το σπίτι και τον έλεγχο των δικών σου, και έχεις αρχίσει να νιώθεις τον επαναστάτη να ξυπνά μέσα σου! Το κάπνισμα συνεπάγεται ένα σημαντικό έξοδο το οποίο δεν μπορούμε να το σκεφθούμε καθώς αθροίζεται σε βάθος χρόνου και δημιουργεί ένα σημαντικό έλλειμα στον ατομικό μας κουμπαρά. Αν σκεφθούμε πως ο μέτριος καπνιστής (μισό πακέτο τη μέρα) κάνει τουλάχιστον 200 πακέτα το χρόνο (κόστους 3,90 ευρώ το πακέτο), στο τέλος του χρόνου θα σπαταλήσει 780 ευρώ το χρόνο! Φέρσου έξυπνα και επαναστάτησε δημιουργικά! Καθιέρωσε την άθληση στη φύση και ξεκίνα ένα χόμπι.

Σταμάτα τις ατελείωτες επισκέψεις στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Προμηθεύσου τα απαραίτητα, αλλά και τα λιγότερο σημαντικά που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις …δύσκολες ώρες, από το σούπερ μάρκετ! Τσίχλες, καραμέλες, πατατάκια (όλες αυτές οι αμαρτίες στις οποίες θα ενδώσεις σε κάποια στιγμή αδυναμίας σου, μπορεί να γίνουν πιο ανώδυνες, εκτός από ανθυγιεινές, αν δεν είναι και δαπανηρές. Επίσης, είναι σημαντικό να προγραμματίζεις κάθε φορά τις αγορές σου και να έχεις κάνει την απαραίτητη λίστα για τα ψώνια από νωρίς. Τέλος μην πας ποτέ χωρίς την λίστα σου στο σούπερ μάρκετ είναι σίγουρο ότι χωρίς αυτή θα παρασυρθείς σε άσκοπες αγορές.

Εκμεταλλεύσου τα προνόμια σου ως φοιτητής! Έχει και τα καλά της η φοιτητική ζωή και αν τα γνωρίζεις μπορείς να κάνεις οικονομία μεγάλης κλίμακος και να απολαύσεις σημαντικές εκπτώσεις σε εισιτήρια αεροπλάνων, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέατρα, κινηματογράφους, κτλ. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εκμεταλλευτείς την … «δύναμη» της φοιτητικής σου ταυτότητας!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
45'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
45'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1