Φοιτητικό σπίτι: 5 tips που σίγουρα θα σε βοηθήσουν!
Επέλεξες σπίτι, το επίπλωσες, μπήκες μέσα και τώρα...τι;

Τα αποτελέσματα βάσεις 2017 βγήκαν, πέρασες όπου πέρασες και η φοιτητική ζωή αρχίζει.

Εάν έχεις περάσει κάπου μακριά από το πατρικό σου και ετοιμάζεσαι να μείνεις μόνος/-η ή με συγκάτοικο, έχουμε μερικά tips για σένα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς καλύτερα μέσα στο νέο σου σπίτι.

Εν αρχή, η υπευθυνότητα. Η ζωή στο φοιτητικό σπίτι είναι όμορφη. Έχει ευθύνες, αλλά είναι πολύ όμορφη. Το θέμα είναι να μάθεις να οργανώνεις την ζωή σου από νωρίς για να μην βρεθείς να μαζεύεις τα ασυμμάζευτα μετά.

Δες ακόμη: Φοιτητικό σπίτι: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!

Πάμε να δούμε τι πρέπει να έχεις στον νου σου:

1. Έχε πρόχειρα τα στοιχεία επικοινωνίας του σπιτονοικοκύρη

Οι σπιτονοικοκύρηδες είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες επισκευές μέσα στο σπίτι. Εάν έχεις κάποια απορία ή κάποιο θέμα με τον χώρο, καλό είναι να έχεις ένα τηλέφωνο πρόχειρο για να ρωτήσεις κάτι ή να ζητήσεις βοήθεια.

2. Μην ξεχνάς τις ευθύνες σου

Ως ενοικιαστής, έχεις υποχρέωση να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου αλλά και να σέβεσαι τους γείτονες σου. Εάν έχεις συγκάτοικο, θεσπίστε μερικούς κανόνες ώστε να περνούν όλοι καλά χωρίς να χαλάει η “ζαχαρένια” κανενός.

3. Η καθαριότητα είναι φίλη σου

Το να αφήνεις τα ρούχα στο πάτωμα δεν είναι κάτι φοβερό αλλά η ταχύτητα που μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή είναι εξωπραγματική. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν δεν έχεις κάποιον να μαζεύει ό,τι παρατάς, όπως κάνει η μάνα σου, λόγου χάρη. Ξεκίνα να μαζεύεις ό,τι αφήνεις και θα δεις πως θα σου γίνει συνήθεια πολύ γρήγορα.

4. Να τρως καμιά σαλάτα που και που

Η χρονιά του πρωτοετή (αλλά και των μεγαλύτερων φοιτητών) περιλαμβάνει εξωπραγματικές ποσότητες από μακαρονάδες του ποδαριού, junk food και αλκοόλ. Καλά όλα αυτά αλλά μπορούν να σε παχύνουν πολύ γρήγορα. Άσε που δεν κάνουν καλό και στην υγεία.

 

5. Η ασφάλεια είναι το παν

Το να νιώθεις ασφαλής μέσα στον νέο σου χώρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ταυτόχρονα, είναι ένα θέμα που σίγουρα θα ανησυχεί τους γονείς σου. Εάν δεν νιώθεις άνετα μέσα στον χώρο που έχεις νοικιάσει, βρες τρόπους να αναβαθμίσεις την ασφάλεια ή ζήτα από έναν φίλο να έχει τον νου του μια φορά στο τόσο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;