Αποτελέσματα Βάσεις 2017: Μεγάλη πτώση στις Οικονομικές Σχολές!
Όπως ήταν αναμενόμενο από τα αποτελέσματα βάσεις 2017 η πτώση στις Οικονομικές Σχολές είναι τεράστια!

Η πτώση στις Οικονομικές Σχολές στις βάσεις 2017 είναι χαρακτηριστική.

Σήμερα, το πρωί ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και με βάση τους πίνακες είναι προφανές ότι πρόκειται για τεράστια διαφορά συγκριτικά με τις περσινές βάσεις.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2017 

α μαθηματικά και η βιολογία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017. Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο κυριολεκτικά έρχονται… τα πάνω-κάτω με μειώσεις και αυξήσεις έκπληξη καθώς εφέτος εκτινάχθηκε το ποσοστό όσων δεν έπιασαν τη βάση. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις ο μέσος όρος των γραπτών και ο υψηλός ανταγωνισμός φαίνεται ότι εκτινάσσουν τις βάσεις προς τα επάνω.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα οι Βάσεις 2017 σύμφωνα με την εκτίμηση δείχνουν, ειδικά στα τμήματα της επαρχίας, να εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια. Αντίθετα στις Πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις φαίνεται ότι θα πέσουν ως και 500 μόρια, αν και σε αυτή την περίπτωση οι σχολές υψηλής ζήτησης με βάση άνω των 17.500 μορίων δεν θα έχουν τόση μεγάλη πτώση.

Πολύ μεγάλη ωστόσο αναμένεται να είναι η πτώση για τις Βάσεις 2017 στις οικονομικές σχολές καθώς ένα τεράστιο ποσοστό, άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά κατεύθυνσης. Στο 5ο πεδίο οι σχολές πληροφορικής και ειδικά εκείνες που ανήκουν και στο 2ο μπορεί να μην σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση, οι οικονομικές όμως θα κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017 και τα Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 στο results.it.minedu

Μεγάλος πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω της βάσης. Στα περισσότερα μαθήματα, κάτι που προβληματίζει, καθώς κατά γενική ομολογία, τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν διαβαθμισμένα.

Στα περισσότερα μαθήματα, η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογίας βρίσκεται μεταξύ 0 και 10. Στην Ιστορία γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά προσανατολισμού (σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) τα ποσοστά κάτω της βάσης είναι αποκαρδιωτικά:

Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Μάλιστα, σε απόλυτους αριθμούς, αξίζει να δώσει κανείς προσοχή στο ότι, από τους συνολικά 4.393 που εξετάστηκαν στην Ιστορία πανελλαδικά, μόλις οι 438 πέρασαν τη βάση στην Ιστορία. Αντίστοιχα, από τους 20.425 που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά σε όλη την επικράτεια, μόλις 158 πήραν βαθμολογία άνω του 10.

Τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν επίσης υψηλό ποσοστό κάτω της βάσης, της τάξης του 68,8%. Tα Μαθηματικά προσανατολισμού (θετικών σπουδών), 56,26%. Μεγάλο ποσοστό βαθμολογίας από 0 έως 10 είχαν οι υποψήφιοι και στην Ιστορία προσανατολισμού (44,14%) και τη Βιολογία γενικής Παιδείας: (51,26%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;