Αποτελέσματα Βάσεις 2017 ΤΕΦΑ Κομοτηνή
Μάθε εδώ τα πάντα για τα αποτελέσματα βάσεις 2017 από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι βάσεις 2017 ανακοινώνονται σύντομα και η αγωνία των υποψηφίων λαμβάνει επιτέλους τέλος.

Δες εδώ τις τελευταίες εκτιμήσεις και ενημερώσου πρώτα στο neolaia.gr για τα αποτελέσματα βάσεις 2017.

Όσον αφορά το τμήμα ΤΕΦΑ στη Κομοτηνή η εκτιμώμενη βάση σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο είναι 15.000 ενώ πέρυσι ήταν στα 15.033 μόρια.

Δες εδώ: Αποτελέσματα Βάσεις 2017 ΤΕΦΑ Αθήνα. 

Γενικότερα οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα βάσεις 2017 στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο είναι οι εξής: 

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι, εκτός των άλλων, κλήθηκαν να γράψουν μια ομιλία, ως υποψήφιοι φοιτητές και μελλοντικοί επιστήμονες, για τον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη τους, σύγχρονων προβλημάτων και για τα ηθικά εφόδια που θα πρέπει να έχει ένας επιστήμονας για να μπορέσει να υπηρετήσει τον ρόλο αυτόν. Το θέμα της Έκθεσης θεωρήθηκε γενικότερα βατό αν και υπήρχαν αρκετές παγίδες, καθώς η ομιλία δεν είναι ένα συνηθισμένο θέμα έκθεσης.

Στα Αρχαία Ελληνικά δόθηκε κείμενο από τον «Πρωταγόρα» του Πλάτωνα. Η ερώτηση εισαγωγής ήταν κλειστού τύπου, γεγονός που διευκόλυνε τους μαθητές, ενώ η δεύτερη λεξιλογική παρουσίαζε το στοιχείο της πρωτοτυπίας καθώς οι υποψήφιοι έπρεπε να γράψουν προτάσεις στα νέα ελληνικά με διαφορετική όμως σημασία λέξεων της αρχαίας ελληνικής.

Το αδίδακτο κείμενο ήταν εύκολα προσεγγίσιμο και οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού αρκετά απλές. Στο συντακτικό δεν ζητήθηκαν μετατροπές, παρά μόνο αναγνώριση συντακτικών όρων της πρότασης. Γενικότερα τα Αρχαία θεωρήθηκαν αρκετά βατά.
Τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού ήταν σαφή και κάλυπταν όλα τα κεφάλαια της εξεταστέας ύλης. Αυτό που χρήζει αναφοράς είναι ότι για την επεξεργασία τους δεν αρκούσε η στείρα απομνημόνευση της ύλης, αλλά χρειαζόταν και η κριτική και συνθετική ικανότητα των υποψηφίων. Το ίδιο με τα Αρχαία η Ιστορία ήταν βατή χωρίς παγίδες.
Τα θέματα των Λατινικών ήταν βατά και κατανοητά για τους μαθητές. Εξετάστηκαν σε τρία κείμενα. Η γραμματική κάλυπτε όλο το φάσμα της ύλης.

Ζητήθηκε ανάλυση και σύμπτυξη μετοχών, μετατροπή από παθητική σε ενεργητική, αναγνώριση υποθετικού λόγου και μετατροπή σε άλλα είδη καθώς και σύνταξη ειδικού και τελικού απαρεμφάτου. Φυσικά ζητήθηκε αναγνώριση συντακτικών όρων και δευτερευουσών. Ηταν θέματα για καλά προετοιμασμένους μαθητές χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Έτσι, στις βάσεις 2017 αναμένεται ασθενής πτώση στο 1ο επιστημονικό πεδίο καθώς τα θέματα, με εξαίρεση την Νεοελληνική Γλώσσα ήταν κατά κύριο λόγο αναμενόμενα χωρίς παγίδες.

Γενικότερα,

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο περισσότερα από 40 τμήματα αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια. Πτώση θα σημειώσουν και οι υψηλόβαθμες σχολές των Θετικών Σπουδών.

To 3o Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για τις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές, φέτος είναι 1.386 οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν περισσότερα από 18.500 μόρια, ενώ πέρσι ήταν 1.422.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Στις Παιδαγωγικές Σχολές οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν παρόμοιες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, επομένως αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα. Η άνοδος αυτή θα έχει μεγαλύτερη ένταση κυρίως στα εννέα Τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων που πέρσι βρέθηκαν κάτω από τη βάση.

Και στο 5o Επιστημονικό Πεδίο θα συναντήσουμε δεκάδες τμήματα με λιγότερα από 10.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στα υψηλόβαθμα τμήματα, κυρίως στα περιφερειακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;