Αποτελέσματα Βάσεις 2017 Οικονομικών Επιστημών Αθήνα
Μάθε τα πάντα για τα αποτελέσματα βάσεις 2017 από τις Πανελλήνιες εδώ

Οι βάσεις 2017 ανακοινώνονται σύντομα και η αγωνία των υποψηφίων λαμβάνει επιτέλους τέλος.

Δες εδώ τις τελευταίες εκτιμήσεις και ενημερώσου πρώτα στο neolaia.gr για τα αποτελέσματα βάσεις 2017.

Όσον αφορά το τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Αθήνα η εκτιμώμενη βάση σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο είναι 13.000 ενώ πέρυσι ήταν στα 14.070 μόρια.

Γενικότερα, οι εκτιμήσεις για το 5ο επιστημονικό πεδίο είναι οι εξής:

Στα Μαθηματικά Προσανατολισμού τα θέματα ήταν απαιτητικά και δυσκολότερα από τα περσινά. Απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων ετών και ειδικότερα της τριγωνομετρίας από τη Β’ Λυκείου.

Χρειάζονταν πολλοί υπολογισμοί και απαιτούνταν πολύς χρόνος για τη λύση.

Eξάλλου, σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία, με τα θέματα καλυπτόταν μεγάλο μέρος της ύλης, όχι όμως στο απαραίτητο εύρος της. Αρκετά ερωτήματα ήταν επικεντρωμένα σε συγκεκριμένο κεφάλαιο.Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα η διάρθρωση των ερωτημάτων δεν είχε την απαιτούμενη κλιμάκωση στο θέμα. Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης τους.

Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.
Τα θέματα στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ήταν απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές και σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά. Κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης και η διατύπωσή τους ήταν σαφής. Τα μαθήματα «αυξημένης βαρύτητας» είναι τα Μαθηματικά Προσανατολισμού και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι οι προσφερόμενες θέσεις για τις Οικονομικές Σχολές και τις Σχολές Πληροφορικής, που πολλές περιλαμβάνονται και στο 2ο Πεδίο, είναι λιγότερες.

Οι βάσεις 2017 θα κινηθούν πτωτικά στην πλειοψηφία των σχολών, με μεγαλύτερη πτώση στις σχολές της περιφέρειας και σε όλες τις υψηλόβαθμες. Σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης η πτώση μπορεί να προσεγγίσει ή ακόμα να ξεπεράσει τα 1.500 μόρια.

Οι πτώσεις θα είναι πολύ εντονότερες στην κορυφή, πολύ αισθητές στις σχολές μεσαίας ζήτησης και μικρότερες στις σχολές που απαιτούν χαμηλές βαθμολογίες.

Γενικότερα,

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο περισσότερα από 40 τμήματα αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια. Πτώση θα σημειώσουν και οι υψηλόβαθμες σχολές των Θετικών Σπουδών.

To 3o Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για τις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές, φέτος είναι 1.386 οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν περισσότερα από 18.500 μόρια, ενώ πέρσι ήταν 1.422.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Στις Παιδαγωγικές Σχολές οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν παρόμοιες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, επομένως αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα. Η άνοδος αυτή θα έχει μεγαλύτερη ένταση κυρίως στα εννέα Τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων που πέρσι βρέθηκαν κάτω από τη βάση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;