Αποτελέσματα Βάσεις 2017 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνα
Μάθε εδώ τα πάντα για τα αποτελέσματα βάσεις 2017 από τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Οι βάσεις 2017 ανακοινώνονται σύντομα και η αγωνία των υποψηφίων λαμβάνει επιτέλους τέλος.

Δες εδώ τις τελευταίες εκτιμήσεις και ενημερώσου πρώτα στο neolaia.gr για τα αποτελέσματα βάσεις 2017.

Όσον αφορά το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Αθήνα  η εκτιμώμενη βάση σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο είναι 19.750  ενώ πέρυσι ήταν στα 19.999 μόρια.

Γενικότερα για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο οι εκτιμήσεις είναι ως εξής: 

Οι βάσεις 2017 στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών επιστημών αναμένεται να πέσουν αρκετά. Αυτό γιατί τα Μαθηματικά ήταν πολύ απαιτητικά. Τόσο που θα καθορίσουν τις βάσεις ολόκληρου του παιδίου. Απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων ετών και ειδικότερα της τριγωνομετρίας από τη Β’ Λυκείου. Χρειάζονταν πολλοί υπολογισμοί και απαιτούνταν πολύς χρόνος για τη λύση. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία, με τα θέματα καλυπτόταν μεγάλο μέρος της ύλης, όχι όμως στο απαραίτητο εύρος της.
Στη Φυσική Προσανατολισμού τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν σαφώς διατυπωμένα και δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους και προσεκτικούς μαθητές. Ηταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, κυρίως το Γ και Δ θέμα, και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης.

Αν συγκριθούν με εκείνα της προηγούμενης χρονιάς, χαρακτηρίζονται ευκολότερα και η επίτευξη υψηλής βαθμολογίας είναι εφικτή.

Στη Χημεία ήταν πιο απαιτητικά από τα περσινά. Ήταν προσεγμένα, είχαν σαφήνεια και ήταν διαβαθμισμένα. Είχαν ουσιαστικές ερωτήσεις από όλη την ύλη. Πρωτότυπα υποερωτήματα στο θέμα Β, ειδικά τα Β3, Β4. Ηταν συνδυαστικά και δεν απαιτούσαν παπαγαλία.

Έτσι, εφόσον τα θέματα ήταν κατά μέσο όρο απαιτητικά αναμένεται και η σχετική πτώση.

Γενικότερα,

To 3o Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για τις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές, φέτος είναι 1.386 οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν περισσότερα από 18.500 μόρια, ενώ πέρσι ήταν 1.422.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Στις Παιδαγωγικές Σχολές οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν παρόμοιες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, επομένως αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα. Η άνοδος αυτή θα έχει μεγαλύτερη ένταση κυρίως στα εννέα Τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων που πέρσι βρέθηκαν κάτω από τη βάση.

Και στο 5o Επιστημονικό Πεδίο θα συναντήσουμε δεκάδες τμήματα με λιγότερα από 10.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στα υψηλόβαθμα τμήματα, κυρίως στα περιφερειακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;