Το Spotify διαγράφει τις ξενοφοβικές λίστες μίσους
Η  μουσική πλατφόρμα Spotify ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τις «λίστες μίσους», τουλάχιστον 27, από την υπηρεσία live streaming, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Η απομάκρυνση έρχεται λίγες μέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια από ακδροδεξιούς στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. Λόγω του αλγόριθμου φιλτραρίσματος του Spotify, ήταν εύκολο να εντοπιστούν μπάντες που τροφοδότησαν νεοναζιστικά και ρατσιστικά ακροατήρια.«Η Spotify αναλαμβάνει άμεσα δράση για να αφαιρεί οποιοδήποτε τέτοιο υλικό αμέσως μόλις φτάσει στην προσοχή της», δήλωσε η εταιρεία στο Billboard. «Χαιρόμαστε που ειδοποιηθήκαμε γι αυτό το περιεχόμενο και έχουμε ήδη αφαιρέσει πολλά από τα συγκροτήματα που προσδιορίστηκαν σήμερα, ενώ επειγόντως επανεξετάζουμε και τα υπόλοιπα».

Εκπρόσωπος της διαδεδομένης πλατφόρμας πρόσθεσε ότι η μουσική παρέχεται από δισκογραφικές εταιρείες και συλλέκτες, αλλά και πως «το παράνομο περιεχόμενο ή υλικό που ευνοεί το μίσος ή υποκινεί βία κατά της φυλής, της θρησκείας, της σεξουαλικότητας ή κάτι παρόμοιο δεν γίνεται ανεκτό από εμάς».

Το 2014 το iTunes της Apple προχώρησε σε παρόμοια κίνηση αφαιρώντας μπάντες με ρατσιστικά τραγούδια.

Τελικά πλέον το Spotify έλαβε μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;