Γιατί δεν πρέπει να ανεβαίνεις στην ζυγαριά σε περίοδο δίαιτας!
Η ζυγαριά είναι ο χειρότερος εχθρός όσων θέλουν να χάσουν βάρος!

Μπορεί να μας βοηθάει να καταλάβουμε πως έχουμε ξεπεράσει τα όρια από άποψη βάρους (είτε έχουμε “χάσει” πολύ είτε έχουμε “πάρει” πολύ), ωστόσο, η ζυγαριά είναι το τέλειο μέσο για να χαλάσει κανείς την διάθεση του.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί την αποφεύγουν. Υπάρχουν, βέβαια, και οι “βαρεμένοι” που ανεβαίνουν κάθε μέρα πάνω της και μετρούν τα κιλά τους γραμμάριο-γραμμάριο.

Πόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνει κανείς στην ζυγαριά, όμως;

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι καλό είναι να αποφεύγουμε να έχουμε ζυγαριά στο σπίτι αφού μπορεί, πολύ εύκολα, να μετατρέψει αυτή τη συνήθεια σε εμμονή», αναφέρει η διατροφολόγος Fiona Tucκ.

«Εξάλλου το βάρος μας, μεταβάλλεται ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το τι έχουμε φάει ή πιει μέχρι εκείνη τη στιγμή κ.τ.λ. Το να ζυγιζόμαστε χωρίς να λαμβάνουμε τους παραπάνω παράγοντες υπόψιν μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο δίαιτας και εμμονή με το βάρος μας», προσθέτει.

Όσοι θέλουν να χάσουν βάρος, μπορούν να χρησιμοποιούν τα ρούχα τους ως μέτρο σύγκρισης.  

«Η συμβουλή μου είναι να ακούτε το σώμα σας και να εμπιστεύεστε την κρίση σας όταν μπαίνετε μέσα στα ρούχα σας»,  είπε.

«Αν το τζιν σάς είναι πιο σφιχτό απ’ ότι συνήθως στη μέση, τότε ναι, πιθανώς έχετε πάρει βάρος και χρειάζεται να αρχίσετε να είστε πιο προσεκτική με τη διατροφή σας».

Ακόμη, το να κάνεις γυμναστική δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να χάσεις βάρος καθώς ναι μεν μειώνεται το λίπος αλλά αυξάνεται η μυική μάζα.

Όσοι θέλουν να χάσουν βάρος, σύμφωνα με την dr. Tuck, αρκεί να ζυγίζονται μια φορά την εβδομάδα. «Είναι επαρκές. Κι αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να ανεβαίνετε πιο συχνά στη ζυγαρία, φροντίστε να την «δανείσετε» στο σπίτι κάποιας φίλης!», λέει.

«Έχω δει πολλούς ανθρώπους να χάνουν τελείως τη διάθεσή τους επειδή ζυγίστηκαν και είδαν ότι ήταν μισό κιλό πιο βαρείς από την προηγούμενη ημέρα. Για προσωπικότητες που είναι επιρρεπείς σε ψυχαναστικές συμπεριφορές, το να μετρούν το βάρος τους με τόση εμμονή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές διατροφικές διαταραχές» προσθέτει.

Τέλος, η διατροφολόγος υπογραμμίζει πως: «Είναι όλα θέμα πειθαρχίας. Φάτε σωστά, ασκηθείτε καθημερινά και αν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας πολύ σύντομα θα χωρέσετε ξανά στο αγαπημένο σας τζιν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;