4+1 τρόποι που το διάβασμα σου κάνει καλό!
Το διάβασμα, ανεξαρτήτως εποχής, είναι μια συνήθεια που δεν πρέπει να εγκαταλείψεις!

Οι σελίδες ενός βιβλίου, εκτός από μοναδικές ιστορίες, κρύβουν και γνώση η οποία θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στο μέλλον οπότε γιατί να τις εγκαταλείψεις για λίγο χάζεμα στο κινητό;

Για να καταλάβεις τι χάνεις κάθε φορά, σου παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους το διάβασμα σου συμβάλλει στην βελτίωση του πνεύματος σου:

Κατανοείς καλύτερα το περιβάλλον σου

Αλλά και τον κόσμο μέσα του. Οι χαρακτήρες των βιβλίων ψυχογραφούνται με τέτοιο τρόπο που δίνεται στον αναγνώστη η δυνατότητα να ταυτιστεί με τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα τους. Η εμπειρία αυτή μας κάνει πιο δεκτικούς απέναντι σε καταστάσεις που, σε άλλες περιπτώσεις, θα απορρίπταμε λόγω άγνοιας.

Μειώνουν το άγχος

Το διάβασμα στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο δεν έχει σχέση με το εκείνο που κάνεις από δική σου επιλογή και μόνο. Στην δεύτερη περίπτωση δεν θα εξετάσει κανείς, το κάνεις για σένα και γιατί σου αρέσει. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πάνω στο θέμα αποκάλυψε πως τα βιβλία μειώνουν το στρες κατά 68%.

Βελτιώνει την μνήμη

Μακροπρόθεσμο αλλά εξαιρετικά χρήσιμο αποτέλεσμα. Το διάβασμα, το σκάκι και τα πάζλ μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Μεγαλύτερο και καλύτερο λεξιλόγιο

Τα βιβλία εξασκούν το πνεύμα και γυμνάζουν το μυαλό, πράγμα που σημαίνει πως εμπλουτίζουν και την γλώσσα σου. Διαβάζοντας μαθαίνεις να χρησιμοποιείς με άνεση ιδιαίτερες λέξεις και εκφράσεις.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;