Για τα καλοκαίρια που υποτιμήσαμε...
Τα καλοκαίρια, ειδικά στην Ελλάδα, έχω την αίσθηση ότι τα θεωρούμε σαν περιόδους που σταματά ο χρόνος.

Ειδικά τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου, που όλοι λίγο-πολύ εξαφανίζονται στις άκρες της χώρας, που η ησυχία επικρατεί εκεί που πριν είχε φασαρία, που οι ρυθμοί κατεβαίνουν και το μυαλό αδειάζει (ή τουλάχιστον προσπαθεί), νομίζουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Νομίζουμε ότι τίποτα δεν μας ακουμπά, τίποτα δεν αλλάζει και όλα θα μας περιμένουν τον Σεπτέμβριο όπως τα αφήσαμε.

Πόσο λάθος κάνουμε όμως, πραγματικά.

Το καλοκαίρι είναι σχεδόν πάντα μια μεταβατική περίοδος…Μπορεί τον Σεπτέμβριο να ξεκινάμε το σχολείο, να ξεκινάμε το πανεπιστήμιο ή το μεταπτυχιακό μας. Μπορεί τον Σεπτέμβριο να έχουμε αποφασίσει να φύγουμε για το εξωτερικό ή να αλλάξουμε δουλειά. Μπορεί τον Σεπτέμβριο να έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε γυμναστήριο ή κάποια τέχνη. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε αλλά μέσα μας, το καλοκαιράκι, προετοιμαζόμαστε για τις αλλαγές αυτές.

Η πιο κρυφή παγίδα όμως είναι όλα αυτά που συμβαίνουν και τα περνάμε πιο χλιαρά λόγω της εποχής. Δείτε τώρα τι γίνεται στην Αμερική. Δείτε τι γίνεται γενικότερα στον κόσμο ή και στη χώρα μας. Προβλήματα ξεφυτρώνουν δεξιά και αριστερά αλλά τα προσπερνάμε και δεν τους δίνουμε την προσοχή που θα έπρεπε να δώσουμε. Τα αποτελέσματά τους όμως μας περιμένουν, ποντάρουν στο ότι κάποια στιγμή θα τα δούμε και θα πρέπει κάτι να κάνουμε γι΄αυτά.

Εκεί, μέσα στην χαλαρότητα και στο «λιώσιμο» της παραλίας, πόσες νέες ιδέες δεν έχουν γεννηθεί. Πόσες αγάπες δεν έχουν τελειώσει και πόσοι έρωτες δεν έχουν…ανθίσει. Πόσες υποσχέσεις δεν έχουν δοθεί και μετά, όταν δεν έχουν κρατηθεί, έχουν ραγίσει καρδιές. Πόσες φιλίες δεν έχουν παγώσει ή πόσες νέες δεν έχουν δημιουργηθεί.

Αν το καλοσκεφτείτε, πολλά αλλάζουν το καλοκαίρι. Πολλοί γυρίζουν άλλοι άνθρωποι τον Σεπτέμβριο στα σπίτια τους και δεν είναι λόγω του…μαυρίσματος. Ίσως φταίει το ότι μένουμε λίγο με τον εαυτό μας, εκεί στην παραλία ή στο βουνό, εκεί που κολυμπάμε ή εκεί που περπατάμε και σκεφτόμαστε κάποια πράγματα από άλλη πλευρά.

Μην το υποτιμάτε λοιπόν το καλοκαιράκι, μην το προσπερνάτε με ελαφριά την καρδιά ότι απλά είναι για διακοπές…Και μην απορήσετε αν γυρίσετε και έχετε νέες ιδέες, νέες σκέψεις στο μυαλό σας. Μην σας φανεί περίεργο που κάτι δεν θα σας…κολλάει, κάτι θα θέλετε να αλλάξετε, που δεν θα είστε ικανοποιημένοι.

Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι καμία εποχή του χρόνου δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χρόνος δεν μπορεί να σταματήσει και να μας περιμένει. Άρα, συνεχίζουμε με φόρα και….ανοιχτά μάτια και αυτιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;