Συνταγές: Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Λαχταριστά τυροπιτάκια με υπέροχη, αφράτη και πεντανόστιμη ζύμη κουρού με γέμιση φέτα και κασέρι. Τα πιο εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια που φάγατε ποτέ.

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη κουρού:
2 κεσεδάκια (400γρ. σύνολο) γιαούρτι στραγγιστό
1 ¼ φλιτζ. τσαγιού (250 ml) ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρόκος αυγού, για το άλειμμα
3-4 κ.σ. για το άλειμμα
1 κ.σ. σουσάμι, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη μαλακή φέτα
1 φλ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη ή αποξηραμένο δυόσμο

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη κουρού: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε με το μίξερ (ή με σύρμα) μέχρι να έχετε μια λεία παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτετε ½ κ.γ. αλάτι και σε δόσεις, λίγο τη φορά το αλεύρι χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως, μέχρι να σφίξει τόσο η ζύμη ώστε να πρέπει να τη δουλέψετε με τα χέρια σας.
Αφήνετε το μίξερ και ζυμώνετε με τα χέρια σας τη ζύμη για 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τη τυλίγετε καλά σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 30 ίσα κομμάτια σε μέγεθος αυγού. Πιέζετε κάθε κομμάτι με τη παλάμη σας πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, για να γίνει ένας δίσκος με διάμετρο περίπου 10 εκ.
Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζετε 1 κ.γ. γέμιση. Βρέχετε κάθε δίσκο ζύμης περιμετρικά με λίγο νεράκι και τον διπλώνετε στη μέση, φτιάχνοντας ένα μικρό μισοφέγγαρο το οποίο “σφραγίζετε” στις άκρες τους με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Στρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τα τυροπιτάκια σας αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το κρόκο αυγού και το γάλα, τα ανακατεύετε καλά και με το μείγμα αυτό αλείφετε τα πιτάκια με ένα πινέλο. Τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 35 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;