Γιατί να απατήσει ένας 20άρης; Οι επιστήμονες απαντούν
Τι ωθεί κάποιον τόσο νέο στην απιστία;

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να “λυγίσουν” μια γυναίκα  ή έναν άνδρα και να τους οδηγήσουν στην απιστία. Πέραν της βαρεμάρας και της έλλειψης σεξουαλικής ικανοποίησης, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για εντάσεις που προέρχονται από οικονομικά ζητήματα.

Ωστόσο, όπως έδειξε νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research, τα κίνητρα έχουν να κάνουν με την ηλικία.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές το Πανεπιστήμιο του Τενεσί στις ΗΠΑ , η μελέτη έδειξε πως οι 20χρονοι απατούν περισσότερο για θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτησία ή την εξάρτηση στη σχέση τους.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι απατούν λόγω έλλειψης οικειότητας με τον σύντροφο τους. Για παράδειγμα, εξαιτίας της κακής επικοινωνίας ή της έλλειψης “σπίθας” στην σχέση.

Βέβαια, μπορεί κανείς να απατήσει και για τον αντίθετο λόγο, επειδή ακριβώς νιώθει πως η σχέση αυτή δεν του προσφέρει ανεξαρτησία ή αυτονομία.

Η έρευνα, όμως, έδειξε πως η πρώτη περίπτωση είναι συχνότερη από την δεύτερη (ποσοστό 76% έναντι 21% αντίστοιχα).

Στην συγκεκριμένη ηλικία, είναι λιγότερο συχνό να βρεθεί κάποιος που απάτησε λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ και της “επιθυμίας για μια μοναδική εμπειρία”.

Όπως αναφέρει  η η Τζέρικα Νορόνα, επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης: «Είναι πιθανό η απιστία στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αποτελεί έναν δρόμο μέσω του οποίου το άτομο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του ως προς την ανεξαρτησία του ή την εξάρτησή του από τους άλλους και να υποστηρίξει την προσωπική του ανάπτυξη ως άτομο.»

Οι ερευνητές αναφέρουν, πάντως, πως σε αυτές τις ηλικίες οι ερωτικές σχέσεις, μόνιμες ή περιστασιακές, είναι τρόποι “αυτοεξερεύνησης”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
1'
85 - 87
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
10'
26 - 17
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;