Συνταγές: Πατατοκροκέτες με τυριά και ντομάτα!
Μια συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων πεντανόστιμο σνακ σε πάρτυ για μπουφέ, για το ιδανικό ορεκτικό με μια μαγιονέζα της στιγμής ή και το τέλειο συνοδευτικό με τα ψητά σας.

Υπέροχες πατατοκροκέτες, τραγανές εξωτερικά, αφράτες εσωτερικά με τυριά και ντομάτα πατατοκροκέτες θα σας εντυπωσιάσουν με τη γεύση τους.

Υλικά συνταγής
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη, πολύ ψιλοκομμένη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, ή ψιλό σιμιγδάλι
1 μέτριο ξερό κεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο και ελαφρώς σοταρισμένο για 2-3 λ σε ml ελαιόλαδο
2 αυγά
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή δυόσμο ή βασιλικό ή μάραθο (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας), πολύ ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα:
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 πρέζες πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
άφθονο ελαιόλαδο ή καλής ποιότητας σπορέλαιο για το τηγάνισμα
σπιτική μαγιονέζα (δείτε συνταγή και υλικά εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε, και όσο είναι ακόμα καυτές τις λιώνετε μέσα σε μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ. Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλια μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, το αλεύρι, τη τριμμένη φρυγανιά (ή σιμιγδάλι) το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του, τα αυγά, το βασιλικό ή δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Μετά τις 2 ώρες το βγάζετε από το ψυγείο και ελέγχετε τη πυκνότητά του. Αν είναι κάπως υδαρό προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά η αλεύρι για να σφίξει και να πλάθετε εύκολα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη μαγιονέζα σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει για να τη σερβίρετε με τις ζεστές κροκέτες σας.
Ρίχνετε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας η στάθμη να φτάνει πάνω από τη μέση του τηγανιού και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, πλάθετε τις κροκέτες σας σε μέγεθος και σχήμα προτίμησής σας.
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα: Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά και σε δεύτερο μπολ ρίχνετε το αλεύρι. Σε ένα τρίτο μπολ ρίγχετε τη τριμμένη φρυγανιά μαζί με λίγο αλατοπίπερο και λίγη πάπρικα και τα ανακατεύετε. Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Φροντίζετε σε όλα τα στάδια παναρίσματος να καλύπτονται καλά οι κροκέτες.
Για το τηγάνισμα: Τιγανίζετε τις κροκέτες σας στο ζεστό λάδι, σταδιακά 4-5 κροκέτες τη φορά, για 2-3 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με μπόλικο απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες. Τις σερβίρετε ζεστές.
Προαιρετικά μπορείτε να τις ψήσετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, γυρίζοντάς τες στο μέσο του ψησίματος, για 20-30 λ (ανάλογα με το μέγεθός τους) ή μέχρι να χρυσίσουν.

Για να συνοδεύσετε τις κροκέτες σας φτιάξτε τη μαγιονέζα σας με μουστάρδα ή με σκόρδο ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;