Βάσεις 2017: Πότε ανακοινώνονται - Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τα μόρια
Η κατάθεση των μηχανογραφικών έχει τελειώσει και οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία τις βάσεις 2017!

Όπως αναφέρει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας , οι βάσεις 2017 για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ανακοινωθούν μεταξύ 21-28 Αυγούστου.

 

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν μέτριες στα Μαθηματικά Κατεύθυνση, γεγονός που πιθανώς θα προκαλέσει πτωτική τάση στις βάσεις.

Ακόμη, αναφέρεται πως στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση, οι βάσεις δεν θα έχουν τόσο μεγάλη πτώση.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται αύξηση στα ΤΕΙ που έχουν να κάνουν με παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες καθώς και με εκείνα που εξασφαλίζουν πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα παιδαγωγικά τμήματα, όπως αναφέρεται στις εκτιμήσεις, θα ανέλθουν μέχρι και 1.500 μόρια. Άλλες σχολές, βέβαια, αναμένεται να “πέσουν” αρκετά.

Μεταξύ αυτών είναι οι οικονομικές σχολές, όπως εκείνη του ΟΠΑ, που αναμένεται να σημειώσει πτώση περίπου 600 την ώρα που η Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης μπορεί να αγγίξει και τα 700 μόρια.

Επίσης, με βάση την εκτίμηση τωων βάσεων, τα παιδαγωγικά τμήματα θα αγγίξουν “ταβάνι” καθώς αναμένεται να ανεβούν μέχρι και 1.500 μόρια. Το τμήμα του ΕΚΠΑ, όμως, φαίνεται να μην έχει τόσο μεγάλη μεταβολή, σημειώνοντας πιθανή άνοδο μόλις 630 μορίων.

Στα Ιωάννινα, η σχολή Νηπιαγωγών λέγεται πως θα ανεβεί κατά 1.200 μόρια ενώ το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.

Επιπλέον, στις οικονομικές σχολές κεντρικών ιδρυμάτων λέγεται πως θα υπάρξει νέα πτώση, αντίστοιχη με του ΟΠΑ, άνω των 600 μορίων.

Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά ίσως σημειώσουν πτώση άνω των 450 μορίων.

Τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν, ακόμη, πως οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να ανέβουν μεταξύ 80 και 100 μορίων.

Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περίπου 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα πέσει λίγο πάνω από 100 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη πτώση αλλά όχι και δραματικά.

Οι Ηλεκτρολόγοι σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη θα “πέσουν” από 180 έως 350 μόρια.

Κάθοδο θα σημειώσουν σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά που θα ξεπεράσει τα 450 μόρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;