Game of Thrones: Αυτή η θεωρία προβλέπει το τέλος του οίκου των Lannister!
Ένα λάθος της Cersei που μπορεί να αποδειχθεί και το τελευταίο!

Προσοχή, εάν δεν έχεις δει το 3ο επεισόδιο του 7ου κύκλου Game of Thrones, μην συνεχίσεις το διάβασμα, διάβασε κάτι άλλο, spoiler-free.

Όπως συνήθως, ενώ όλοι θρηνούν τον θάνατο της Olenna Tyrell, η Cersei ανυπομονεί να χορέψει πάνω στον τάφο της. Στον κόσμο των θαυμαστών της σειράς, ορισμένοι οξυδερκείς θαυμαστές κατάφεραν να εντοπίσουν ένα κενό στην κατα τ’άλλα αψεγάδιαστη στρατηγική της βασίλισσας.

Πάμε πίσω στην συζήτηση της Cersei με τον αντιπρόσωπο της Iron Bank, Tycho Nestoris, τον οποίο έχουμε συναντήσει σε προηγούμενες σεζόν.

Η Cersei βιάστηκε να θεωρήσει πως έχει την τράπεζα με το μέρος της καθώς το επιχείρημα της προς τον Nestoris είχε μια ιστορική ανακρίβεια, την οποία δεν πρόσεξε κανείς (σχεδόν).

Κατά την διάρκεια του διαλόγου τους, η βασίλισσα υπογραμμίζει πως ο πόλεμος της Daenerys κατά της δουλείας στην άλλη μεριά της θάλασσας πρέπει να έριξε σημαντικά τα έσοδα της τράπεζας.

Αυτό που ξεχνά, όμως, είναι πως η τράπεζα βρίσκεται στο Braavos, ή όπως είναι η πλήρης ονομασία “Free City of Braavos”. To Braavos είναι μια πόλη γνωστή για την αντιπάθεια της προς την δουλεία. Η ίδια η πόλη έχει χτιστεί από τους δούλους που κατάφεραν να δραπετεύσουν από την Valyria και είναι μια από τις πόλεις που την απαγορεύουν.

 

 

Το μίσος των πολιτών της για τον θεσμό αυτών κρατάει χρόνια. Όπως αναφέρει ένας χρήστης του Reddit, στα βιβλία:

“Καταλαμβάνουν ή διώχνουν τα πλοία που κουβαλούν δούλους από τα λιμάνια τους, κατήργησαν την δουλεία στο Pentos ως μέρος μιας συνθήκης ειρήνης αφού κέρδισαν τον πόλεμο…”

Δεδομένων των παραπάνω, η Iron Bank γιατί να μπει στο παιχνίδι των κερδών από την δουλεία;

Οι τραπεζίτες, βέβαια, ίσως να μην έχουν τέτοιες ηθικές αναστολές από την στιγμή που βγάζουν κέρδος αλλά το αντιδουλικό συναίσθημα είναι βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του Braavos.

Στο κάτω κάτω, αν παρατηρήσεις τη συζήτηση της Cersei με τον τραπεζίτη θα προσέξεις πως ο Nestoris μιλά λίγο και πολύ συγκεκριμένα. Δεν λέει τίποτα παραπάνω από ότι πρέπει. Και δεν διορθώνει τον συνομιλητή του όταν κάνει λάθος.

Cersei: “I’m guessing the iron bank invested considerable gold in the slave trade…” (“Μαντεύω πως η Iron Bank έχει επενδύσει αρκετό χρυσό στο εμπόριο δούλων…”

Tycho Nestoris: “The slave trade has entered a downturn, it’s true.” (“Το εμπόριο δούλων έχει πέσει, είναι αλήθεια”)

Η Cersei το παίρνει ως παραδοχή πως μάντεψε σωστά, ωστόσο ο Nestoris δεν λέει “οι επενδύσεις μας” ή “το εμπόριο μας” αλλά απλά μιλά για την πτωτική τάση του εμπορίου δουλείας.

Συμπέρασμα; Η Cersei μπορεί για άλλη μια φορά να έχει υπολογίσει λάθος την κατάσταση.

Ο τραπεζίτης, όπως μαθαίνουμε, θα κάνει μερικές ακόμη εμφανίσεις στην σειρά οπότε μένει να δούμε τι θέση θα έχει πάρει μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;