Ποιο κοινωνικό δίκτυο έχει τους εξυπνότερους χρήστες;
Τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν και κάτι καλό τελικά!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην μόρφωση του ατόμου.

Η διαπίστωση αυτή έγινε από έναν ερευνητή που κατάφερε να εντοπίσει την σύνδεση μεταξύ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολυπλοκότητας της γλώσσας.

Ο  Ivan Smirnov, από το Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Πανεπιστημίου Ερευνών στη Μόσχα, μελετούσε τις αναρτήσεις ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στο VK ( ρώσικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ), για περισσότερο από εννέα χρόνια.

Χάρη στην ανάλυση της επιλογής λέξεων αλλά και του μήκους τους, εντόπισε πως οι άνθρωποι αφιερώνουν αρκετό χρόνο στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο και έτσι, ξεκινούν να χρησιμοποιούν ένα πιο περίπλοκο γραπτό λόγο.

Ακόμη, η πολυπλοκότητα της γλώσσας των αναρτήσεων αυτών αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η έρευνα αναφέρει πως αυτό δεν ερμηνεύεται με βάση την ηλικία καθώς “οι δεκαπεντάχρονοι χρήστες το 2016 έγραψαν περισσότερο πολύπλοκες αναρτήσεις από τους χρήστες κάθε ηλικίας, το 2008”.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν στην αποδόμηση της γλώσσας. Οι χρήστες αλλάζουν τις εφαρμογές της γλώσσας στο ίντερνετ για τη δημιουργία πιο εξεζητημένων κειμένων από αυτά που διαβάζαμε σε προηγούμενα χρόνια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;