Άσε το selfie stick κάτω - Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που απαγορεύεται!
Η μανία μπορεί να έχει καταλαγιάσει αλλά δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς!

Πολλά από τα μέρη που αποτελούν διάσημους τουριστικούς προορισμούς δεν είναι φιλικά προς το περίφημο selfie stick.

Στην πραγματικότητα, εκτός του Μιλάνου, όπου το εργαλείο αυτό απαγορεύτηκε σε όλη την πόλη, υπάρχουν αρκετές πόλεις που δεν εκτιμούν την παρουσία του στον χώρο τους.

Κάποια το κάνουν για λόγους ασφαλείας ενώ άλλα το αποκαλούν “ενόχληση”.

Δες ακόμη: 7+1 παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί ανά καιρούς!

Αν τα ταξιδιωτικά σου όνειρα περιλαμβάνουν ΠΑΝΤΑ selfie stick, αυτοί οι προορισμοί δεν είναι για σένα:

  • Disneyland

Το πιο χαρούμενο μέρος στον κόσμο μισεί το selfie stick σου. Έπειτα από την απαγόρευση που εφαρμόστηκε το 2015, τα selfie sticks απαγορεύονται στα πάρκα της Καλιφόρνια, του Χόνγκ Κόνγκ, στα πάρκα Disney World, Disney Quest, Disney Sea και όλα τα πάρκα νερού της Disney.

  • Πάρκα Universal Studios

Εάν επισκεφτείς τους χώρους τους στην Ιαπωνία, πιθανότατα θα σου ζητήσουν να το αφήσεις κάτω καθώς προκαλεί ενόχληση στους άλλους επισκέπτες. Στα Universal Studios του Hollywood και του Orlando, τα selfie sticks δεν αναφέρονται στην λίστα συγκεκριμένα.

 

  • Ρώμη 

Το selfie stick δεν απαγορεύεται σε όλη την πόλη αλλά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της. Συγκεκριμένα, δεν μπορείς να πάρεις selfie stick στο Κολοσσαίο, την Καπέλα Σιστίνα και το Βατικανό.

  • Ηνωμένο Βασίλειο

Πολλά μουσεία, γκαλερί και χώροι του Λονδίνου δεν είναι φιλικά προς το συγκεκριμένο εργαλείο. Ας πούμε στο Westminster Abbey, στο  Tower of London, στην Εθνική πινακοθήκη, στο Buckingham, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και το Royal Opera House δεν μπορείς να έχεις selfie stick. Τέλος.

Ακόμη, καλύτερα να το αφήσεις σπίτι όταν θα επισκέπτεσαι την αρένα ο2, την γέφυρα Stamford και τα στάδια Emirates και Wembley.

Η απαγόρευση ισχύει και σε πολλά γήπεδα εκτός της πρωτεύουσας καθώς και στο Wimbledon.

  • Γαλλία

Στην Γαλλία, η ομορφιά των Βερσαλλιών δεν μπορεί να αποθανατιστεί με selfie stick…γιατί δεν επιτρέπεται.  Το ίδιο ισχύει και για το Pompidou και τη Sacre Coeur.

  • Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά των selfie sticks σε τουριστικά μέρη. Τα μουσεία που το απαγορεύουν περιλαβάνουν τα: the Met, MOMA, Brooklyn Museum, Cooper Hewitt Museum, Guggenheim Museum,  Frick,  Whitney, και American Museum of Natural History.

  • Υπόλοιπη Αμερική

Πέραν των μουσείων της Νέας Υόρκης, το selfie stick διώκεται και: στα μουσεία Smithsonian της Ουάσινγκτον, το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, το Getty Center στο Λος Άντζελες, τα μουσεία Carnegie στο Πίτσμπουργκ, το μουσείο τέχνης Blanton στο Όστιν, το μουσείο Perot στο Ντάλας, το μουσείο Καλών Τεχνών στην Βοστώνη, το Ινστιτούτο Τέχνης στο Ντιτρόιτ και το μουσείο τέχνης στο Σιάτλ.

  • Μέση Ανατολή

Όπως καταλαβαίνεις, η Μέκκα είναι ακατάλληλο μέρος για selfiie stick. Το ίδιο ισχύει και για το Εθνικό Μουσείο του Ιράν.

  • Ιαπωνία και Κίνα

Δεν μπορείς να βγάλεις το selfie stick σου σε ΚΑΝΕΝΑ σταθμό τρένου της Ιαπωνίας. Και μιλάμε για μια χώρα με 1.195 σταθμούς.

Στο παλάτι της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, τα αξεσουάρ σαν το selfie stick απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας αλλά στο Σινικό Τείχος μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;