45 ΑΚΡΑΙΑ facts που δεν ήξερες για το Game of Thrones!
Συναισθήματα, στιγμές και λεπτομέρειες, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, που δεν έμαθες ή συνειδητοποίησες, ποτέ!

Το Game of Thrones είναι μια μεγάλη και πολυδαίδαλη σειρά. Όταν ξεκινήσαμε να την βλέπουμε είχαμε ακόμη hollywoodιανές φιλοδοξίες στο μυαλό μας.

Περιμέναμε πως αυτός που συμπαθούμε θα νικήσει, θα ζήσει ή θα καταφέρει αυτό που επιθυμεί. Η πραγματικότητα θα είναι λιγότερο… ωμή και ο ρεαλισμός θα αποδίδεται με πιο παραμυθένιους όρους.

Φυσικά η πραγματικότητα μας διέψευσε.

Μετά από ψυχρές δολοφονίες, ατελείωτα splatter και ερωτικές σκηνές,  το Game of Thrones κάθε φορά μαδάει άλλο ένα κομμάτι της χνουδωτής μας ψυχούλας και μας το δίνει να το φάμε..

Όμως την παιδικότητα μας αντικατέστησε η ατέρμονη ανάγκη να δούμε ποιος θα καταφέρει να ζήσει. Εθιστίκαμε με το ρεαλιστικό. Το πραγματικό.

Ως γνήσιοι οπαδοί του Game of Thrones και του tough love που μας προσφέρει, περιμένουμε με καρτερία την κάθε σεζόν να κυκλοφορήσει.

Μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, συλλέγουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε από τα βιβλία (όσα έχουν κυκλοφορήσει), τα trailer και τις φωτογραφίες, προσπαθώντας να μαντέψουμε τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Μιας και εξαντλήσαμε κάθε σενάριο για την 7η σεζόν, είσαι έτοιμος να “ξεθάψουμε” μερικά facts από το παρελθόν; Έτσι για αλλαγή;

Θα δεις πως θα εντυπωσιαστείς με το πόσα πράγματα σου είχαν ξεφύγει!

1. Ο Jack Gleeson (Joffrey) έλαβε ένα γράμμα από τον συγγραφέα των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά, George R.R. Martin, όπου του έγραφε: “Συγχαρητήρια για την υπέροχη ερμηνεία σου. Σε μισούν όλοι!”

2. Ο Maester Aemon Targaryen που ανήκει στην Νυχτερινή Φρουρά αποκαλύπτεται πως είναι τυφλός στα βιβλία. Ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε, ο Peter Vaughan, έχει επίσης πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης (σχεδόν τυφλός).

3. Οι παραγωγοί της σειράς David Benioff και D.B. Weiss αναφέρουν πως το γύρισμα της σειράς είναι τεράστια επιχείρηση. Κρατάει ένα χρόνο, όπου γυρνούν την σειρά σαν μια 10ωρη ταινία. Η 5η σεζόν μόνο γυρίστηκε σε 5 χώρες, 151 σκηνικά γυρίσματος για 240 μέρες με 166 μέλη σε cast, 10000 βοηθούς και τεχνικούς και 5000 κομπάρσους.

4. Ένα αντίγραφο του του Glamdring, του ξίφους του Γκάνταλφ , από το Lord of the Rings και το Hobbit βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που κοσμούν τον Σιδερένιο Θρόνο. Reminder: Ο Sean Bean (Eddard “Ned” Stark) έπαιζε τον Boromir στην τριλογία Lord of the Rings. Επίσης -μιας και μιλάμε για σπαθιά- αν νομίζατε πως τα ξίφη των Whitewalkers είναι CGI, καιρός να αναθεωρήσετε. Όλα έχουν σφυρηλατηθεί από το χέρι του Dunne (Braveheart,  Μονομάχος,  Διάσωση του Στρατιώτη Ryan κ.α.), με λίγη «μαγεία» από ακρυλική ρητίνη που τους δίνει το επιθυμητό εφέ.

5. Κανένας χαρακτήρας δεν εμφανίζεται σε όλα τα επεισόδια. Μόνο τρεις χαρακτήρες έχουν εμφανιστεί σε όλα τα επεισόδια μιας μόνο σεζόν. Η Lena Headey (Cersei Lannister) και ο Jack Gleeson (Joffrey) εμφανίστηκαν σε κάθε επεισόδιο της πρώτης σεζόν ενώ ο Peter Dinklage (Tyrion Lannister) εμφανίστηκε σε κάθε επεισόδιο της δεύτερης και της πέμπτης σεζόν.

6. Η Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) βουτήχτηκε σε τόσο πολύ ψεύτικο αίμα για την σκηνή με την καρδιά του αλόγου στην 1η σεζόν που όταν κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος ,επισκέφτηκε την τουαλέτα, κόλλησε πάνω στη λεκάνη και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει!

7.  Σε αντίθεση με τον σαδιστικό χαρακτήρα που έπρεπε να παίξει στην σειρά, ο Jack Gleeson (Joffrey) περιγράφεται ως ένα θερμό και φιλικό άτομο. Κάνει μάλιστα αρκετή παρέα με την Sophie Turner (Sansa Stark), την οποία… χρειάστηκε να βασανίσει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της σειράς.

8. O Iwan Rheon ήταν από τις πρώτες επιλογές για τον ρόλο του Jon Snow ωστόσο τελικά του δόθηκε ο ρόλος του Ramsay Bolton.

9. Προτού βρεθούν στην ίδια σειρά, η Lena Headey (Cersei Lannister) και ο Jerome Flynn (Bronn) ήταν μαζί αλλά η σχέση τους έληξε τόσο άσχημα που έβαλαν και οι δυο στα συμβόλαια τους την προϋπόθεση να μην βρεθούν ποτέ στην ίδια σκηνή και να βρίσκονται σε χωριστά μέρη την ώρα του γυρίσματος. Σοκ!!!1!!2

10. Στο βιβλίο η Daenerys έχει μοβ μάτια αλλά οι φακοί που έβαζε η Emilia Clarke επηρέαζαν της ερμηνείας της οπότε η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

11. Ο George R.R. Martin εμπνεύστηκε να γράψει την σειρά βιβλίων “A Song of Ice and Fire” έπειτα από χρόνια υπό το περιοριστικό καθεστώς των τηλεοπτικών budget που του επέβαλαν. Έγραψε την σειρά έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να γυριστεί.

12. Το 2012, πάνω από 160 μωρά που γεννήθηκαν ονομάστηκαν “Khaleesi” από τον χαρακτήρα της σειράς. Το παράδοξο είναι πως η συγκεκριμένη λέξη δεν είναι όνομα αλλά τίτλος.

13. Η Arya Stark, πολλές φορές απαγγέλλει τα ονόματα των εχθρών της που έχει τη λίστα για να εκδικηθεί. Η ηθοποιός, Maisie Williams, αναφέρει πως οι fans της της ζητούν να προσθέσει και το όνομα ενός fan εκεί! Λέτε;

14. Ο Charles Dance έβρισκε την συμπεριφορά του λόρδου Tywin απέναντι στον γιο του απαίσια. Έχει αναφέρει, μάλιστα, πως του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μιλήσει άσχημα σε έναν τόσο καλό άνθρωπο όπως ο Peter Dinklage.

15. Ο χαρακτήρας του Joffrey Baratheon είναι βασισμένος πάνω στον ανισόρροπο Ρωμαίο αυτοκράτορα Καλιγούλα, του οποίου τα 4 χρόνια διακυβέρνησης -από τις περισσότερες απόψεις- χαρακτηρίζονταν από ασύληπτη βία και σαδισμό.

16. Ο Jack Gleeson βάσισε τον Joffrey στην ερμηνεία του Joanquin Phoenix ως Commodus στον Μονομάχο που γυρίστηκε το 2000.

17.  Η Natalie Dormer ισχυρίζεται πως διάβαζε το σενάριο ως το σημείο που ήταν απολύτως απαραίτητο για τον ρόλο της έτσι ώστε να απολαύσει την σειρά στην τηλεόραση όταν κυκλοφορήσει χωρίς να ξέρει πολλά spoilers.

18. Ο ένας εκ των δύο παραγωγών της σειράς, David Benioff, ήθελε το μουσικό θέμα των Lannister Rains of Castamere για τους τίτλους αρχής, αλλά ο συνεργάτης του D.B Weiss τον έπεισε να εγκαταλείψει την ιδέα.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

19. Εφτά φορές πέρασε από οντισιόν ο Sam Heughan για το Game of Thrones. Οι οντισιόν του ήταν για τους ρόλους των Loras, Renly και κάποιων αντρών του Night’s Watch, αλλά δε στάθηκε τυχερός για κανέναν τους, παρότι έφτανε πάντοτε στους τελευταίους επιλαχόντες. Όταν ήρθε η ώρα να προσπαθήσει για το ‘Outlander’, ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι ήταν τόσο εξοικειωμένος πια με τη διαδικασία, που η αυτοπεποίθησή του τον βοήθησε να κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

20. Η διάσημη τραγουδίστρια, Lily Allen, αδερφή του Alfie Allen που υποδύεται τον Theon Greyjoy, έχει δηλώσει ότι της είχε ζητηθεί να εμφανιστεί στη σειρά και μάλιστα στον ρόλο της αδερφής του Theon, Yara. Ο ίδιος ο Allen διέψευσε τη δήλωση αυτή, λέγοντας πως ουδέποτε της είχε γίνει τέτοια πρόταση.

21. O Kit Harington είχε πει ψέμματα για τον θάνατο του χαρακτήρα στο υπόλοιπο καστ, με μεγαλύτερο θύμα του την Sophie Turner. Η ηθοποιός, μάλιστα, του έστειλε ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο γράμμα, όπου του έλεγε πόσο πολύ της άρεσε να δουλεύει μαζί του. Ο Harington γέλασε όταν το παρέλαβε και το κράτησε για αναμνηστικό.

22. H Maisie Williams που υποδύεται την Arya Stark χρειάστηκε να φορέσει φακούς επαφής στο τέλος της πέμπτης σεζόν και στην αρχή της έκτης. Οι φακοί της ήταν δύο ειδών. Ένα ζευγάρι για τα κοντινά πλάνα που της θόλωνε το βλέμμα μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, και ένα ζευγάρι διαφορετικής ποιότητας για τις σκηνές δράσης που της επέτρεπε να βλέπει καθαρά για λόγους ασφαλείας.

23. Εκτός από τον γάμο της Dany με τον Khal Drogo, τα αβγά της Δρακομάνας ήταν το γαμήλιο δώρο της σειράς για τον George R. R. Martin. Ο GRRM παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Parris McBride, το 2011.

24. Η μοναδική ηθοποιός, σύμφωνα με τον GRRM, που επηρέασε τον τρόπο που αντιμετώπιζε ο συγγραφέας τον χαρακτήρα είναι η Natalia Tena που υποδύεται την άγρια Osha. “Είναι νεότερη, πιο ελκυστική και πιο δυναμική από αυτό που είχα στο νου όταν την έγραφα. Όταν η Osha επανέλθει στην ιστορία, όπως ελπίζω, θα τα λάβω υπόψιν όλα αυτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας σε μία συνέντευξή του το 2011.

25. Η Emilia Clarke, που παίζει την Daenerys Targaryen, έχει φυσικά καστανά μαλλιά, τα οποία δεν έχει βάψει ούτε μια φορά για την σειρά. Το εντυπωσιακό ξανθό της Daenerys είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών προετοιμασίας και μιας πολύ καλής περούκας.

26. Τα επίσημα λόγια του οίκου των Lannister, “Hear Me Roar!”,  αναφέρονται σπάνια στην σειρά. Το ανεπίσημο μότο τους, “A Lannister always pays his debts”, αναφέρεται συχνά αλλά μόνο με αρνητική χροιά. Οι Lannisters θα ανταποδώσουν την κακία με κακία.

27. Στο Westeros τα μπάσταρδα που γεννιούνται από ευγενείς οικογένειες έχουν διαφορετικό επίθετο από τον πατέρα τους, το οποίο καθορίζεται από τον τόπο γέννησης τους. Αυτά τα επίθετα έχουν να κάνουν περισσότερο με τις κλιματικές ή γεωγραφικές συνθήκες των περιοχών αυτών: The Reach – Flowers; The Westerlands – Hill, The Iron Islands – Pyke, The Riverlands – Rivers, Dorne – Sand, The North – Snow, The Vale – Stone, The Stormlands – Storm; The Crownlands – Waters.

Τα ονόματα αυτά δίνονται μόνο σε ευγενή μπάσταρδα τα οποία έχουν αναγνωρισθεί από τον πατέρα τους. Τα μπάσταρδα που γεννιούνται από απλούς γονείς, ή αυτά που δεν αναγνωρίζονται, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιο όνομα.

28.  Ο δράκος της Daenerys, Drogon, είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις με τα μαύρα και κόκκινα λέπια και θεωρείται, στα βιβλία, ως η μετενσάρκωση του Balerion, του δράκου του Aegon του Κατακτητή. Ο οποίος ευθύνεται για την δημιουργία του Σιδερένιου Θρόνου.

29. Όταν ο George R.R. Martin ρωτήθηκε εάν έχει μια λύση για τις εντάσεις τις σειράς, που φαίνονται ατελείωτες, είπε σαρκαστικά πως το επόμενο βιβλίο θα είναι απλά μια περιγραφή ενός σύννεφου σκόνης ή χιονιού που θα οδηγείται από τον αέρα μέσα από ένα τεράστιο νεκροταφείο με ταφόπλακες.

30. Ο Martin έχει αναφέρει πως πολλοί από τους χαρακτήρες της σειράς είναι βελτιωμένες εκδόσεις των δικών του version στο βιβλίο, είτε σε ερμηνεία είτε σε σενάριο.

31. Οι γυναίκες στο Westeros παίρνουν τυπικά το όνομα του συζύγου τους όταν παντρεύονται, με εξαίρεση τον οίκο που κάθεται στον Σιδερένιο θρόνο, όπου το όνομα κληρονομείται μόνο με την γέννηση όχι με τον γάμο.

32. Κάθε σεζόν γυρίζεται από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο. Τα γυρίσματα χωρίζονται σε 2 ομάδες, τον “Λύκο” και τον “Δράκο”, που γυρίζονται σε διάφορες χώρες. Για την έκτη σεζόν προστέθηκε μια τρίτη ομάδα στην σειρά, η οποία ονομαζόταν “The White Walker”.

33. Για τους λύκους της σειράς, η παραγωγή χρησιμοποίησε σκύλους ράτσας Northern Inuit, τους οποίους αναγκάστηκε να μεγεθύνει μέσω προγραμμάτων υπολογιστή, προκειμένου να τονιστεί η τρομακτική φύση του ζώου που ο Οίκος των Stark έχει επιλέξει ως οικόσημο.

-ΠΡΟΣΟΧΗ! Από εδώ και στο εξής πιθανώς να συναντήσεις spoilers!-

34. Ο George R.R. Martin έχει δηλώσει πως ο “Κόκκινος Γάμος” ήταν το πιο σκληρό κεφάλαιο που χρειάστηκε να γράψει στο βιβλίο “A Storm of Swords.” Ήταν τόσο συναισθηματικά συνδεδεμένος με τους χαρακτήρες που έγραψε το υπόλοιπο βιβλίο πρώτα και αυτό το κεφάλαιο στο τέλος.

35. Αφού γύρισε την σκηνή του θανάτου του, ο Sean Bean έπαιξε μπάλα με το ψεύτικο κεφάλι του.

36. Οι δράκοι της Daenerys ονομάζονται Drogon, Rhaegal και Viserion. Ο καθένας έχει πάρει το όνομα του από κάποιον που η Danny έχει χάσει: Ο Drogon, ο μεγαλύτερος δράκος με τα μαύρα και κόκκινα λέπια από τον Khal Drogo, τον σύζυγο της, ο Rhaegal, o δράκος με τα πράσινα λέπια από τον Rhaegar Targaryen, τον αδερφό της που δολοφονήθηκε από τον Robert Baratheon, και ο Viserion, από τον βίαιο αδερφό της, Viserys.

37. Η Daenerys εξήγησε γιατί έδωσε το όνομα του κακιασμένου Viserys στον δράκο της. Ισχυρίστηκε πως τον ονόμασε έτσι επειδή “o Viserys ήταν βίαιος και αδύναμος και φοβισμένος, αλλά ήταν και πάλι ο αδερφός μου. Ο δράκος μου θα κάνει ό,τι εκείνος δεν μπόρεσε.”

38.  Ο Robert Baratheon δεν φαίνεται να κάθεται ποτέ στον Σιδερένιο Θρόνο. Ο πρώτος βασιλιάς που βλέπουμε εκεί πάνω είναι ο Joffrey.

39. Ο George R.R. Martin έχει αναφέρει πως ορισμένοι fans έχουν μαντέψει σωστά το τέλος της σειράς.

40. Σε κάθε σεζόν τουλάχιστον ένας βασιλιάς (ή επίδοξος βασιλιάς) πεθαίνει. Στην πρώτη σεζόν, ο Robert Baratheon, ο Viserys Targaryen και ο Khal Drogo. Στην δεύτερη σεζόν, ο Renly Baratheon, o Xaro Xhoan Daxos. Στην τρίτη σεζόν, ο Robb Stark. Στην τέταρτη σεζόν, ο Jeoffrey Barahteion. Στην πέμπτη σεζόν, ο Mance Rayfer και ο Stannis Baratheon και στην έκτη σεζόν ο Balon Greyjoy και ο Tommen Baratheon.

41. Το τραγούδι των Lannisters, “The Rains of Castmere”, παίχτηκε για ένα ολόκληρο επεισόδιο στην τέταρτη σεζόν ως προμήνυμα του θανάτου του Tywin και του Jeoffrey.

Η 7η season του Game of Thrones προβάλλεται ήδη, αποκλειστικά στη Νova και ταυτόχρονα με την Αμερική. Οι προηγούμενες 6 season σε περιμένουν να τις ξαναδείς  εντελώς δωρεάν στο Nova On Demand και Nova Go. #GoTGR

42. Πολλοί από τους χαρακτήρες έχουν ψευδώνυμα που βασίζονται σε μια συγκεκριμένη πράξη ή χαρακτηριστικό του σώματος τους. Τα ψευδώνυμα μπορεί να είναι κοροϊδευτικά (Brienne the Beauty) ή υποτιμητικά (Kingslayer).

Για παράδειγμα: 

Eddard Stark: Ned που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα χαζό ή αδέξιο αγόρι.

Jaime Lannister: the Kingslayer που σημαίνει ο Βασιλοκτόνος.

Tyrion Lannister: the Imp or Halfman που σημαίνει δαιμόνιο ή μισός άνθρωπος.

Varys: the Spider που σημαίνει η αράχνη

Sandor Clegane: the Hound που σημαίνει “το κυνηγόσκυλο.”

Gregor Clegane:  the Mountain που σημαίνει το Βουνό.

Petyr Baelish: Littlefinger που σημαίνει Μικροδάχτυλος.

Jeor Mormont: the Old Bear που σημαίνει η Γέρικη Αρκούδα.

Loras Tyrell: Knight of Flowers που σημαίνει ο “Ιππότης των Λουλουδιών”.

Olenna Tyrell: Queen of Thorns που σημαίνει η “Βασίλισσα των Αγκαθιών”.

Roose Bolton: Leech Lord  που σημαίνει ο “Λόρδος Βδέλλα.”

Aerys Targaryen: the Mad King που σημαίνει ο “Τρελός Βασιλιάς.”

Viserys Targaryen: the Beggar King που σημαίνει ο “Επαίτης Βασιλιάς.”

Theon Greyjoy: the Turncloak ή Reek. Το πρώτο χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν προδότη της εμπιστοσύνης των άλλων και το δεύτερο σημαίνει “δυσωδία”.

Melisandre: the Red Woman που σημαίνει “η Κόκκινη Γυναίκα”.

Vargo Hoat: the Goat που σημαίνει “η γίδα”.

Robb Stark: the Young Wolf που σημαίνει “ο νεαρός λύκος”.

Jon Snow: the White Wolf που σημαίνει “ο άσπρος λύκος”.

Brienne: the Beauty που σημαίνει “η πεντάμορφη”.

Qhorin: Halfhand που σημαίνει “ο Μισοχέρης”.

Mance Rayder: the King Beyond the Wall που σημαίνει ο “Βασιλιάς πέρα από το Τείχος”.

Davos Seaworth: the Onion Knight που σημαίνει “ο ιππότης των κρεμμυδιών”.

Samwell Tarly: the Slayer που σημαίνει ο “Σφάχτης”.

Gerold Hightower: the White Bull που σημαίνει “ο Λευκός Ταύρος”.

Arthur Dayne: Sword of the Morning που σημαίνει “το ξίφος του πρωινού.”

Brynden Tully: Blackfish που σημαίνει “Σφαιροκέφαλος” (ένα είδος μαύρου ψαριού ή είδος φάλαινας)

Oberyn Martell: the Red Viper που σημαίνει η “Κόκκινη Οχιά.”

Οι μπάσταρδες κόρες του Oberyn Martell: the Sand Snakes που σημαίνει “τα φίδια της άμμου.”

43. Στο 7ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, ο Tywin Lannister γδέρνει ένα νεκρό ελάφι. Σημαντική λεπτομέρεια: Το ελάφι ήταν πραγματικό και -όπως δήλωσε ο ηθοποιός- η μυρωδιά έκανε δύο μέρες να φύγει από τα χέρια του.

44. Στις πρώτες έξι σεζόν έχουν πεθάνει τουλάχιστον 45 βασικοί χαρακτήρες. Ο Maester Aemon είναι ο πρώτος σημαντικός χαρακτήρας της σειράς που πεθαίνει από φυσικά αίτια.

45.  Στην 6η σεζόν αποκαλύπτεται πως ο Jon Snow είναι ο μπάσταρδος γιος της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen. Αυτό τον κάνει κυριολεκτικά τον “Γιο του Πάγου και της Φωτιάς”. Στα αγγλικά βγάζει περισσότερο νόημα: “Song of Ice and Fire” -> “Son(g) of Ice and Fire”.

Η 7η season του Game of Thrones προβάλλεται ήδη, αποκλειστικά στη Νova και ταυτόχρονα με την Αμερική. Οι προηγούμενες 6 season σε περιμένουν να τις ξαναδείς  εντελώς δωρεάν στο Nova On Demand και Nova Go. #GoTGR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;