Τι κοιτάμε πρώτο-πρώτο σε έναν υποψήφιο ερωτικό σύντροφο;
Ο καθένας έχει τα γούστα του αλλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ίδιο για όλους!

Τα άτομα που θέλουμε για ερωτικούς συντρόφους μας εμφανίζουν διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά από όσους επιθυμούμε για φίλους μας. Δεν το λέμε εμείς αυτό αλλά η επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Συγκεκριμένα, κάθε άνθρωπος τοποθετεί το μάτι του σε  άλλο σημείο όταν θέλει να τον προσεγγίσει ερωτικά και άλλο όταν έχει ξεκάθαρα φιλικές προθέσεις, όπως έδειξε έρευνα όπου συμμετείχαν 105 νέοι.

Οι επιστήμονες, από το Κολέγιο Γουέλσλι και το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ, παρακολούθησαν τις κινήσεις των ματιών των εθελοντών ενώ αυτοί κοιτούσαν φωτογραφίες αγνώστων ενώ την ίδια ώρα απαντούσαν ερωτήσεις για το αν θα έβγαιναν ραντεβού με κάποιο από αυτά τα άτομα ή αν θα προτιμούσαν να είναι φίλοι τους.

«Οι έρευνες που αφορούν την ερωτική έλξη υποδεικνύουν συνήθως ότι υπάρχει ένα προκαθορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών που καθιστούν ένα άτομο επιθυμητό” λέει η Άντζελα Μπαχνς, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Κολέγιο Γουέλσλι.

“Η νέα μελέτη δείχνει όμως ότι αυτό που αναζητά κάποιος σε ένα άλλο άτομο εξαρτάται από τους στόχους του στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Ένα άτομο που θεωρείται επιθυμητό ως φίλος μπορεί να μην είναι καλός σύντροφος”.

Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εστίαζαν περισσότερη ώρα στο κεφάλι ή στο στήθος στο άλλο φύλο όταν το ήθελαν για ταίρι ενώ, όσους ήθελαν φίλους, τους τσέκαραν στα πόδια.
«Οι άνθρωποι “σκανάρουν” κάποιον με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τον ρόλο που επιζητούν να παίξει στη ζωή τους» λέει τελικά η Μπαχνς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;