Game of Thrones: Ο λόγος που πρέπει να σταματήσεις να μισείς τον Theon γι' αυτό που έκανε!
Πρέπει να μιλήσουμε για τον Theon!

Όσοι έχουν δει το δεύτερο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones ξέρουν καλά για τι πράγμα μιλάμε. Όσοι δεν το έχουν δει, διαβάστε κάτι άλλο, spoiler-free!

Λοιπόν, στην σκηνή που ο Euron Greyjoy, αφού ρήμαξε τον στόλο της Yara και της Ellaria Sand, έχει πιάσει την πρώτη και έχει το τσεκούρι στον λαιμό της. Την ώρα εκείνη καλεί τον Theon να την σώσει, ωστόσο, ο Theon εκεί γίνεται Reek και πέφτει στην θάλασσα για να σωθεί.

Το κοινό εκεί λύσσαξε. Μα γιατί; Αφού είχε γίνει καλά, είχε επανέλθει και είχε ορκιστεί να την προστατεύει. Τώρα τι έγινε;

Υπάρχει μια απάντηση στο θέμα και έιναι απλή. Μια τόσο τραυματική εμπειρία ΔΕΝ ξεπερνιέται τόσο εύκολα (ή και καθόλου).

Ένα άτομο που έχει βιώσει μια πραγματικά τραυματική εμπειρία, όπως ο Theon, μπορεί να φαίνεται εντάξει αλλά έχει πολλά ακόμη να λύσει.

Πολλοί χρήστες του Twitter έπιασαν αμέσως το μήνυμα των παραγωγών της ταινίας και το εκτίμησαν ιδιαίτερα:

“Μπορεί να ξεγελάσαμε τους εαυτούς μας πιστεύοντας πως ο Theon είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο μετά από όλη αυτή την εμπειρία του ως Reek”, αναφέρει ένας από τους παραγωγούς της σειράς, D.B. Weiss στη συνέντευξη που έδωσαν μετά το επεισόδιο.

“Όσο γράφαμε το επεισόδιο, συνειδητοποιήσαμε πως κάποιος που έχει βιώσει κάτι τέτοιο δεν το ξεπερνά έτσι απλά. Είναι κάτι που θα είναι κομμάτι του εαυτού του για το υπόλοιπο της ζωής του”.

Όπως αναφέρει και το Business Insider, η μάχη που είδαμε στην θάλασσα ήταν και η πρώτη δοκιμασία του Theon. Από τότε που ξέφυγε από τον Ramsay Bolton, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε ενώπιον αίματος, βίας και βασανιστηρίων.

Στην αρχή πολεμούσε καλά, ωστόσο, όταν ο Euron αιχμαλώτισε την Yara, ο Theon άρχισε να παρατηρεί ό,τι συνέβαινε γύρω του και επανήλθε στην κα΄τασταση Reek.

“Είναι το σημείο που του ξυπνά τις χειρότερες αναμνήσεις του, καθώς βλέπει ανθρώπους γύρω του να κάνουν τα ίδια πράγματα που είχε κάνει ο Ramsay σε εκείνον”, λέει ο Weiss. “Και βλέποντας τον Euron να έχει το ίδιο ψυχωτικό βλέμμα με την όλη κατάσταση όταν ο Theon πηδά στη θάλασσα, εκείνο το γέλιο του Euron απεικονίζει την όλη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα μέσα σε μια μόνο λήψη”.

Πρόσφατα, ο ίδιος ο ηθοποιός που παίζει τον Theon είπε σε συνέντευξη στο HBO πως:
“Η θέα του αίματος του θυμίζει τον σωματικό πόνο και το ψυχολογικό βασανιστήριο [..] τον κάνει να επιστρέφει σε εκείνο το μέρος, και είναι διχασμένος ως προς το τι πρέπει να κάνει. Και τότε αναλαμβάνει δράση το ερπετικό μέρος του εγκεφάλου του”.

Τώρα, πιστεύεις το ίδιο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;