Οι καθημερινές δραστηριότητες που
Ορισμένες καθημερινές συνήθειες φτάνουν το μυαλό σου σε τέτοια αδράνεια, που μειώνουν το IQ!

Το συμπέρασμα αυτό δεν ανήκει σε εμάς αλλά προέκυψε έπειτα από 5ετή παρακολούθηση 502.643 Βρετανών, ηλικίας 37 έως 73 ετών, που έκαναν τεστ μνήμης και  ευφυΐας.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν συγκεκριμένα πως:

  • Όσοι -από τους  93.000 εθελοντές- οδηγούσα κάθε μέρα για πάνω από 2-3 ώρες, υστερούσαν νοητικά από την αρχή της μελέτης. Κατά την διάρκεια των προηγούμενων 5 ετών, οι δεξιότητες αυτών των ανθρώπων δεν μειώθηκαν απλά, αλλά και με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στους άλλους εθελοντές, που δεν οδηγούσαν τόσο ή δεν έπιαναν τιμόνι καθόλου.
  • Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην μείωση της νοημοσύνης έπαιζε και η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, όσοι έβλεπαν πάνω από 3 ώρες τηλεόραση ανά μέρα, είχαν έκπτωση των νοητικών τους λειτουργιών.

Αντιθέτως, όσοι καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες την μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, για επαγγελματικούς λόγους ή μη, εμφάνισαν καλύτερες νοητικές λειτουργίες.

 

 

Όλα αυτά σημαίνουν πως η πτώση της λειτουργικότητας του εγκεφάλου εξαρτάται από το εάν η δραστηριότητα είναι νοητικά απαιτητική ή όχι.

«Έως τώρα ξέραμε ότι η οδήγηση επί περισσότερες από 2-3 ώρες την ημέρα είναι επιβλαβής για την καρδιά, αλλά τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι βλάπτει και τον εγκέφαλο, ίσως διότι ο εγκέφαλος είναι πιο αδρανής εκείνες τις ώρες», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κίσαν Μπρακάνια.

«Η έκπτωση των νοητικών λειτουργιών μπορεί να γίνει εμφανής μέσα σε μόλις πέντε έτη παρακολούθησης, επειδή είναι πιο γρήγορη στους μεσήλικες και στους ηλικιωμένους», πρόσθεσε.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας (AJE).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;