3+1 πράγματα που δεν σου λένε στα αεροπλάνα για να μην λιποθυμήσεις!
Τι μυστικά μας κρύβουν;

Δεν πρόκειται για κάποια θεωρία συνομωσίας αλλα περισσότερο για μικρές λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται ποτέ όταν μας δίνονται οι οδηγίες ασφαλείας σε ένα αεροπλάνο.

Η αλήθεια είναι πως μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν μας τα λένε καθως, τώρα που τα ξέρουμε, νιώθουμε ένα μικρό άγχος.

Πριν μερικές μέρες, σε άρθρο του το περιοδικό Business Insider, δημοσίευσε ένα κείμενο με 4 μυστικά από 4 πιλότους που αλλάζουν ριζικά το πώς σκεφτόμαστε όταν είμαστε σε πτήση:

  • Καμιά φορά, οι πιλότοι ρίχνουν έναν ύπνο

Μεγάλο μέρος των πολύωρων πτήσεων γίνεται με αυτόματο πιλότο. Οι συγκυβερνήτες, έτσι, μπορούν να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν κατά την διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης.

  • Δεν θα σου πουν το ακριβές πρόβλημα

Σε περίπωση που δεν βλέπουν μπροστά τους τίποτα, δεν θα πουν “δεν έχουμε καμία ορατότητα” αλλά “υπάρχει λίγη ομίχλη”. Ακόμη, μια καθυστέρηση για «τεχνικούς λόγους» μάλλον σημαίνει πως κάτι έσπασε.

  • Οι πιλότοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό

Ούτε πίνουν το ίδιο νερό. Έχουν ειδικά γεύματα μαζί τους έτσι ώστε, αν κάτι μολυνθεί, να μην αρρωστήσουν. Το νερό της βρύσης των αεροπλάνων  στα αεροπλάνα, βρίσκεται κοντά στις θύρες όπου αδειάζουν και οι τουαλέτες. Ένα στα οκτώ αεροπλάνα δεν πληρεί τα πρότυπα της EPA για την ασφάλεια των υδάτων.

 

  • Οι μάσκες οξυγόνου διαρκούν λίγο

Συγκεκριμένα, διαρκούν 15 λεπτά, ακριβώς τον χρόνο που θέλει ένας πιλότος για να φτάσει σε χαμηλότερο υψόμετρο και ο κόσμος να μπορεί να αναπνεύσει κανονικά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;