Αυτή είναι η γλώσσα που θα κατακτήσει τον κόσμο το 2050!
Και όχι, δεν είναι η αγγλική!

Και όμως, η γλώσσα που θα κατακτήσει τον κόσμο δεν είναι τα αγγλικά αλλά ούτε και τα μανδαρινικά, είναι τα γαλλικά.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, σχετική έρευνα της επενδυτικης τράπεζας Natixis αναφέρει πως, το 2050, η γαλλική θα είναι η πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο.

Που κατάφερε να ξεπεράσει η γαλλική τις άλλες γλώσσες;

Το μυστικό κρύβεται στους γαλλόφωνους πληθυσμούς, οι οποίοι αυξάνονται πιο γρήγορα από όσους μιλούν την αγγλική ή την μανδαρινική.

Πέραν της Γαλλίας και των πιο γνωστών πρώην αποικιών της (Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία), η γλώσσα αυτή ομιλείται σε άλλα 28 κράτη, τα οποία τυχαίνει να είναι από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα στον κόσμο.

Στην Αφρική, η γαλλική είναι η επίσημη γλώσσα στα σχολεία των χωρών με τα αυξανόμενα ποσοστά γονιμότητας όπως το Μάλι και η Γουινέα.

Ακόμη, η Κίνα και πολλές από τις αγγλόφωνες χώρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μείωσης του πληθυσμού, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των ανθρώπων που μιλούν αγγλικά από 8% σε 3% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αντίστοιχα, για τη μανδαρινική, αναμένεται πτώση από 10% σε 8%.

Οι σκεπτικιστές πιστεύουν πως οι προβλέψεις είναι υπερβολικές.

Όπως αναφέρεται στην μελέτη, όλοι οι πολίτες των κρατών όπου η γαλλική γλώσσα είναι η επίσημη ως ομιλητές γαλλικών, πράγμα που δεν είναι αληθές. Σε χώρες όπως το Βέλγιο, υπάρχουν πάνω από μια επίσημες γλώσσες και σε κάποιες αφρικανικές τα γαλλικά “χάνουν έδαφος”.

Στην Αλγερία, μόνο το ένα τρίτο του πληθυσμού μπορεί να γράψει στα γαλλικά.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που μιλούν γαλλικά εξακολουθεί να αυξάνεται και οι προβλέψεις είναι πράγματι εντυπωσιακές, αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη η συνύπαρξη των γλωσσών, η οποία είναι η πραγματικότητα σε πολλές χώρες», αναφέρει ο Alexandre Wolff από το Παρατηρητήριο της Γαλλικής Γλώσσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;