Υλικά συνταγής
500-600 γρ. φιλέτο από πόδι κοτόπουλου σε κομμάτια [*]
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κοφτά κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. κόλιανδρο + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κύβο κότας
1 ξυλάκι κανέλα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κρύο γιατί θα “κόψει”)
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου, το σκόρδο, το κάρυ, το κόλιανδρο, το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 3-4 λ ακόμα να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για ½ – 1 λ να “αναπνεύσει” το αλκοόλ.
Διαλύετε το κύβο κότας σε 350 ml βραστό νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το ξύλο κανέλας. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60 λ περίπου. Φροντίστε να έχει το φαγητό τόσο νερό ώστε όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο να έχει μείνει μια ποσότητα σάλτσας στο τηγάνι για να ενσωματώσετε το γιαούρτι. Αφαιρείτε τη κανέλα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
Ανακατεύετε, χτυπώντας καλά με πιρούνι, το γιαούρτι με τη μουστάρδα [**] και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι που σιγοβράζει. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, ανακατεύετε να ενσωματωθεί καλά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για ½ λ περίπου.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο. Το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
[*] Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ολόκληρα πόδια κοτόπουλου αντί για φιλέτο σε κομμάτια.
[**] Προαιρετικά, σε αυτό το σημείο, προσθέστε και 2 κ.σ. σταφίδα. Δίνει μια υπέροχη γεύση στο φαγητό.
Σημείωση: Στη συνταγή προτείνεται 300 γρ. πλήρες. Μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα γιαουρτιού ή να το αντικαταστήσετε με γάλα καρύδας ή με κρέμα γάλακτος.
Πηγή: sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω