Σκούρα τα πράγματα για τα δευτερότοκα παιδιά - Τι λένε οι ερευνητές!
Και όχι, δεν μιλάμε για ζητήματα εξυπνάδας σε σχέση με τα πρωτότοκα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για την υπεροχή “iq” των μεγαλων παιδιών σε σχέση με τα μικρά, ωστόσο, η παρακάτω έρευνα δεν έρχεται να προσθέσει σε αυτήν την άποψη.

Μια νέα έρευνα αναφέρει πως τα δευτερότοκα παιδιά είναι πιθανότερο να αναπτύξουν παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με τα μεγάλα.

Όπως λέει ο Joseph Doyle, οικονομολόγος του MIT, η “κατάρα του δευτερότοκου παιδιού” μπορεί και να μην είναι μύθος. Τα δευτερότοκα παιδιά έχουν συχνά πιο “επαναστατική” συμπεριφορά απέναντι στους γονείς από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητητέ μελέτησαν χιλιάδες αδέρφια στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη. Τα δεδομένα που συγκέντρωσνα έλεγαν πως τα δευτερότοκα παιδιά είχαν 25- 40% περισσότερες πιθανότητες να μπλέξουν στο σχολείο ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το νόμο.

Ένας λόγος που συμβάινει αυτό μπορεί να είναι η ανατροφή των δεύτερων παιδιών, ο οποίος διαφέρει από το πώς μεγαλώνουν τα πρώτα παιδιά της οικογένειας.

Τα πρωτότοκα που έχουν όλη την προσοχή των γονιών, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα σωστά ενώ για τα δευτερότοκα, τα πράγματα δεν είναι έτσι καθώς οι γονείς ξέρουν ήδη τι πρέπει να κάνουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζεται να κερδίσουν την αμέριστη προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;