Ποιοι απαλάσσονται από την πληρωμή διοδίων – Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών;

Από neolaia.gr Team 17 Ιουλίου 2017

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών & Υποδομών

Την απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων για τους κατοίκους ορισμένων νομών της Ελλάδας εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης εξετάζεται η απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων κατοίκων ακριτικών νομών της χώρας. Εντός του έτους, «μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, θα υπάρξει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων», είπε ο αρμόδιος υπουργός και ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί από τους μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ να εξετασθεί η απαλλαγή από τα διόδια, είτε στο ηλεκτρονικό σύστημα, είτε στους μετωπικούς πλευρικούς σταθμούς, των ακριτικών Νομών της χώρας, στη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε αμελητέα την οικονομική επιβάρυνση από μια τέτοια απαλλαγή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς το αποτέλεσμα στο οποίο θα καταλήξουν οι μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ.

Επιπλέον είπε ότι με την εφαρμογή του μέτρου, είτε στο ηλεκτρονικό, είτε στο αναλογικό σύστημα διοδίων, ο καθένας από τους πολίτες που ανήκει στην κατηγορία των μόνιμων κατοίκων των αντιπεριφερειών ή των ειδικών κατηγοριών που θα προβλεφθούν να μην πληρώνουν διόδια, «θα διαθέτει την δική του ηλεκτρονική κάρτα μετάβασης».

Πηγή: e-dimosio.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ