Οι κάτοικοι αυτού του νησιού δεν βγάζουν ΠΟΤΕ ακμή!
Πώς εξηγείται αυτό το περίεργο φαινόμενο;

Και όμως, υπάρχει ένας λαός που δεν θέλουμε να συναντήσουμε ποτέ και θα τους μισούμε αιώνια. Γιατί;

Γιατί δεν βγάζουν ακμή.

Οι άνθρωποι του νησιού Κιτάβα, ενός από τα 4 μεγάλα νησιά στην ομάδα Τρόμπριαντ της Παπούα Νέας Γουινέας, έχουν βρει το απόλυτο μυστικό ομορφιάς.

Σύμφωνα με τον ιατρό Στάφαν Λίντεμπεργκ, που παρατήρησε τις πρακτικές των κατοίκων του νησιού, οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθούνται παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην εξωτερική ομορφιά.

Η διατροφή των κατοίκων στο νησί είναι αρκετά απλή και βασίζεται σε φυσικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά όπως οι γλυκοπατάτες, φρούτα όπως μπανάνα, παπάγια, ανανά, μάνγκο, αλλά και ψάρια και καρύδες.

Ακόμη, ο ιατρός παρατήρησε πως η πρόσληψη βιταμινών, ανόργανων συστατικών και διαλυτών ινών ήταν πολύ υψηλή, ενώ ταυτόχρονα, η συνολική κατανάλωση λίπους και αλατιού ήταν αρκετά χαμηλή.

Η μελέτη κράτησε 843 μέρες, όπου παρατηρήθηκε πως από στα 1200 άτομα που εξετάστηκαν στο νησί Κιτάβα (συμπεριλαμβανομένων 300 ηλικίας 15-25), δεν είχε κανείς ακμή στο δέρμα.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι σε όλο αυτό δεν έπαιζε ρόλο η γυμναστική και τα γονίδια αλλά τα τρόφιμα. Οι

γλυκοπατάτες είναι πηγές βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην επούλωση, την ανάπτυξη και τη διόρθωση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι ιστοί στο σώμα, ενώ η υγεία της χλωρίδας του εντέρου που “φέρνουν” τα συστατικά των τροφών που καταναλώνουν είναι σημαντική γιατί μειώνει τις φλεγμονές και τα δερματικά προβλήματα.

Επίσης, πολλές από τις τροφές που καταναλώνουν έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει πως δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και έτσι προωθείται η φλεγμονή και η παραγωγή ορμονών που αυξάνουν τη δραστηριότητα των ελαιωδών αδένων.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην υγεία των κατοίκων του νησιού παίζει ο ρόλος της καρύδας, η οποία καταναλώνεται σε διάφορες μορφές, καθώς ο καρπός έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;