Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το λιώσιμο των πάγων;
Ποιες περιοχές θα εξαφανιστούν από τον χάρτη;

Τι σχέση έχει η αποκόλληση ενός τεράστιου παγόβουνου -μεγέθους Κύπρου, σκέψου- από την Ανταρκτική με την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαδικασία αυτή δεν ξεφεύγει του φυσικού, ωστόσο, επιταχύνεται ιδιαίτερα από την άνοδο της θερμοκρασίας παγκοσμίως.

Οι πάγοι, να σημειώσουμε, δεν λιώνουν μονάχα στην Ανταρκτική αλλά και στον Βόρειο πόλο. Μόλις λιώσουν όλοι οι πάγοι, η θάλασσα θα “ανέβει” περίπου 65 μέτρα.

Τι σημαίνει αυτό;

Ολόκληρες περιοχές θα εξαφανιστούν α λα “μύθος της Ατλαντίδας”.

Στην Ελλάδα; Θα συμβεί κάτι τέτοιο;

 

Δυστυχώς, η Ελλάδα ΚΑΙ όλη η Ευρώπη θα πάψουν να έχουν την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Το ανατριχιαστικό αυτό σενάριο αναφέρει πως οι παράκτιες περιοχές της χώρας μας από την Κρήτη μέχρι την Πελοπόννησο κι από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη θα βρεθούν κάτω από το νερό.

Το ίδιο θα ισχύσει για πολλά νησιά και μεγάλο τμήμα της Κύπρου.

Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα και η Γηραιά Ήπειρος θα πάψουν να υφίστανται στη μορφή που σήμερα γνωρίζουμε.

Σ’ ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο όλες οι παράκτιες περιοχές της χώρας μας από την Κρήτη μέχρι την Πελοπόννησο κι από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη θα βρεθούν κάτω από το νερό, όπως και πολλά νησιά και μεγάλο τμήμα της Κύπρου.

Όσο για την Ευρώπη; Μεγάλες περιοχές της Ιταλίας -ειδικά γύρω από τη Βενετία- της νότιας και δυτικής Γαλλίας, της Ιβηρικής χερσονήσου, σχεδόν η μισή Βρετανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Στοκχόλμη, η βόρεια Γερμανία -από το Αμβούργο μέχρι και περιοχές του Βερολίνου- θα εξαφανιστούν από το χάρτη!

Ο Μότζιμπ Λατίφ του Πανεπιστημίου του Κιέλου, ειδικός στο ζήτημα, αναφέρει πως θα περάσουν μερικές χιλιετίες για να γίνει πραγματικότητα αυτό το ακραίο σενάριο, ακόμη και αν δεν ληφθούν μέτρα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;