Η Jane Austen είχε και εκείνη τις ένοχες απολαύσεις της!
Ένα γράμμα που αποκαλύπτει πως η συγγραφέας διασκέδαζε με τα ίδια πράγματα με εμάς!

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πωληθεί σε δημοπρασία ένα γράμμα που δείχνει πως η Jane Austen δεν ήταν και εντελώς απονήρευτη.

Σύμφωνα με την Guardian, η αγάπη της για τα ρομαντικά και δραματικά μυθιστορήματα δεν είχε στερέψει, ακόμη και 10 χρόνια μετά την συγγραφή του Northanger Abbey.

Το γράμμα της Austen, που χρονολογείται ότι γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1812, εστάλη στην ανηψιά της, στην οποία αναφέρεται χιουμοριστικά ως Rachel Huner, την συγγραφέα του βιβλίου “Lady Maclairn, the Victim of Villany.”

H Jane Austen και η ανηψιά της, Anna Lefroy, φαίνεται πως είχαν διαβάσιε πρόσφατα το έργο, για το οποίο η δεύτερη είχε πει πως “δεν υπάρχει κάτι κακό στο περιεχόμενο του γενικότερα απλώς, με έναν περίεργο τρόπο, επαναλαμβάνει την ίδια ιστορία για τους ίδιους ανθρώπους τρεις φορές.”\

Στο γράμμα της η Austen κοροϊδεύει ελαφρά το σκανδαλώδες περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο περιλαμβάνει “ανεξέλεκτες εκδηλώσεις συναισθήματος”.

Σε κάποια φάση, ζητά από την “συγγραφέα” να συνεχίσει να μιλάει για το φλερτ του ζευγαριού καθώς η αναφορά σε αυτό ήταν “πολύ σύντομη”.

Αν το βιβλίο ήταν τόσο κακό, όμως, γιατί το διάβαζε η Austen;

Όπως αναφέρει η κόρη της Lefroy, η μητέρα της και η θεία της αρέσκονταν στο να διαβάζουν το βιβλίο και να γελάνε μαζί.  Φαίνεται και η Austen έβρισκε ευχαρίστηση στο να διαβάζει κάτι μέτριο και να το σχολιάζει με άλλα άτομα.

Όπως φαίνεται, πριν η τηλεόραση αναλάβει τα ηνία, οι γυναίκες έβρισκαν ενδιαφέρουσα την ανάγνωση τέτοιων βιβλίων.

Η Jane Austen δεν ήταν, τελικά, εντελώς διαφορετική από εμάς που διαβάζουμε χαλαρά, ελαφρώς ερωτικά βιβλία, για να περνάμε καλά και να χαλαρώνουμε.

Μπορεί, αν ζούσε σήμερα, να χάζευε και κανένα επεισόδιο “The Bachelor” , ποτέ δεν ξέρεις.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;