Ταξίδι στο Βερολίνο: 8 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όσο είσαι εκεί!
Βερολίνο. Το λένε τυχαία "Νέα Υόρκη της Ευρώπης";

Το Βερολίνο είναι μια πόλη διάσημη για τον ανοιχτό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Είναι ένα μέρος που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο και, σίγουρα, ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς έστω και μια φορά στην ζωή σου.

Η πόλη αυτή, παρ’ όλα αυτά, έρχεται και με ένα σετ από κανόνες, στους οποίους υπακούν όλοι, Βερολινέζοι και μη. Αν θες να αναμιχθείς με το πλήθος και να μην κολλήσεις στο κούτελο σου την ταμπέλα του “Τουρίστα”, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Το τι να κάνεις θα το επιλέξεις εσύ, ωστόσο, εμείς θα σου πούμε τι να ΜΗΝ κάνεις, για να αποφύγεις τις τριβές. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σε σένα!

Λοιπόν, ΜΗΝ:

Στέκεσαι όπου να’ναι

Το Βερολίνο είναι ένα μέρος ιδιαίτερα φιλικό στους ποδηλάτες, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι. Πρόσεξε μην σταθείς στην μέση κανενός από αυτούς γιατί ο κόσμος θεωρεί πως ο χώρος είναι των ποδηλατών και ενδέχεται να μην φρενάρει εύκολα.

Περνάς με κόκκινο

Ακόμη και όταν είσαι πεζός. Θα περιμένεις να ανάψει το πράσινο για σένα. Πρόσεξε το αυτό καθώς οι Γερμανοί δεν αστειεύονται. Ακόμη και αν βρίσκεσαι βράδυ σε έρημο δρόμο, κάπως θα σε εντοπίσουν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη der Bär von Schrödinger (@knopft) στις

Φας κάτι που δεν ξέρεις τι περιέχει

Το Βερολίνο είναι το βασίλειο του street food. Ιερός τόπος για εμάς που το λατρεύουμε ΑΛΛΑ δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν πατήσει με το currywurst, ένα λουκάνικο με τηγανητές πατάτες και πολύ, πολύ κέτσαπ με κάρυ.

Νομίζεις πως μπορείς να κατακτήσεις την πόλη σε ένα Σαββατοκύριακο

Η πόλη είναι τεράστια. Και υπέροχη. Αξίζει αρκετές μέρες και μπόλικη όρεξη για εξερεύνηση. Εάν δεν έχεις πολλές μέρες, διάλεξε που θα πας και αφιέρωσε όσο χρόνο πρέπει σε αυτά τα μέρη. Μην περάσεις πολλά αξιοθέατα επιδερμικά, δεν έχει νόημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Krabbe (@bridge_bum) στις

Προσπερνάς στην σειρά για το Berghain

Το Βερολίνο είναι διάσημο για τα κλαμπ του. Ορισμένα κλαμπ, μάλιστα, αγγίζουν την κορυφή του κόσμου. Το Berghain είναι ένα από αυτά. Η “πόρτα” εκεί, βέβαια, είναι πιο αδίστακτη από οτιδήποτε έχεις γνωρίσει στην Ελλάδα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Techno And Chill (@technoandchill) στις

Μιλάς αγγλικά όταν πας να μπεις στο Berghain

Όπως είπαμε παραπάνω, πολλοί φτάνουν στις πόρτες του, λίγοι μπαίνουν. Αν ξέρεις μερικά γερμανικά και λίγα πράγματα για την ηλεκτρονική μουσική, μπορεί οι ντόπιοι να σε δεχτούν αλλά μην ελπίζεις για πολλά.

βγάλεις γκομενέ ή ποζέρικη φωτογραφία στο μνημείο για το Ολοκαύτωμα

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, το συγκεκριμένο μέρος είναι ένα μνημείο για τους δολοφονημένους Εβραίους του Ολοκαυτώματος.  Είναι θέμα σεβασμού προς την μνήμη των νεκρών αυτών.

Παραγγείλεις ‘Brötchen’

Το Βερολίνο έχει δική του διάλεκτο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένα κάρο λέξεων που θα θυμάσαι από το σχολείο, οι οποίες θα είναι λάθος εκεί.

Ας πούμε, σε ένα βερολινέζικο φούρνο, παράγγειλε Schrippen και όχι Brötchen. Ακόμη, όταν θες να φας κεφτεδάκια, μη πεις Frikadelle αλλά Boulette.

Περιέργως, η υπόλοιπη Γερμανία ονομάζει το ντόνατ, Berliner, αλλά στο Βερολίνο το λένε Pfannkuchen (το οποίο σημαίνει “τηγανίτα” στην υπόλοιπη Γερμανία).

Τέλος, αν ακούσεις κανένα ‘Ik liebe dir’, μην σοκαριστείς, οι Βερολινέζοι εκφράζουν λίγο διαφορετικά την αγάπη τους από την υπόλοιπη Γερμανία (Ich liebe dich).

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
  
 1 
 2