Παράδοξη ανακάλυψη - Πώς αντιμετώπιζε η ναζιστική Γερμανία τις ομοφυλόφιλες γυναίκες!
Μια διαπίστωση που προκάλεσε αρκετό προβληματισμό!

Εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα μελέτης που διεξήγαγε ένας ιστορικός ερευνητής για την ζωή των ομοφυλόφιλων γυναικών υπό το Ναζιστικό καθεστώς.

Ο Samuel Clowes Huneke, υποψήφιος δόκτορας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έκατσε και μελέτησε δεκάδες υποθέσεις της αστυνομίας που αφορούσαν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του κόσμου την δεκαετία του 1940.

Αφενός, η έρευνα επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες αντιμετώπιζαν βαριές ποινικές διώξεις, αφετέρου, αποκάλυψε μια λεπτομέρεια για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες που κανείς δεν γνώριζε.

Ο  Clowes ερεύνησε, ακόμη, 4 υποθέσεις που μιλούσαν για 8 γυναίκες και τις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν εκείνες μεταξύ τους και παρατήρησε πως καμία δεν διώχθηκε ποινικά για αυτές.

Γενικότερα, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ιστορικό στοιχείο που να δείχνει πως οι ομοφυλόφιλες γυναίκες τιμωρούνταν. Ο Clowes συμπέρανε πως το Ναζιστικό καθεστώς είχε μια «εντυπωσιακή αδιαφορία» για την γυναικεία ομοφυλοφιλία.

 

«Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί εξιχνίασαν σε βάθος αυτές τις υποθέσεις και δεν υπάρχει καμία ένδειξη τιμωρίας, σηματοδοτεί πως υπήρχε σίγουρα ανοχή έως ένα βαθμό», είπε.

Εντόπισε, μάλιστα, πως οι ομοφυλόφιλες γυναίκες ζούσαν ως ένα βαθμό ανοιχτές ζωές σχετικά με τις ερωτικές προτιμήσεις τους.

Ο ίδιος θεωρεί πως αυτό οφείλεται στην αντίληψη που είχαν οι Γερμανοί ναζιστές για το γυναικείο φύλο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;