Ήξερες πως η οικονομική σου κατάσταση φαίνεται στο πρόσωπο σου;
Πώς το εξηγεί σχετική έρευνα!

 

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως δεν χρειάζεται να κοιτάξεις τα ρούχα ή τα αξεσουάρ κάποιου για να καταλάβεις εάν έχει χρήματα καθώς υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα σημάδια του προσώπου ενός ατόμου δείχνουν την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

Κατά την διάρκεια της, οι επιστήμονες ζήτησαν από μερικούς φοιτητές, των οποίων οι οικογένειες είχαν μέχρι τα 77.000 ευρώ εισόδημα ετησίως, να ποζάρουν ανέκφραστοι μπροστά σε μια κάμερα.

Έπειτα, βρήκαν κάποιους που θα έπρεπε να κοιτάξουν τις φωτογραφίες και να να διακρίνουν ποιοι είναι εύποροι και ποιοι όχι.

Τα αποτελέσματα εμφάνισαν ακρίβεια που άγγιζε το 60%, καθώς οι περισσότεροι ξεχώρισαν σωστά την οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων από το πρόσωπο τους.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι μαθητές ηλικίας μόλις 18-22 ετών έχουν ήδη αποκτήσει μία εμπειρία και μία ωριμότητα, με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται και στο πρόσωπο τους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Νίκολας Ρουλ.

Ακόμη, οι επιστήμονες ανέφεραν πως όταν ένα άτομο κάνει καλή και χαλαρή ζωή, αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του, ακόμη και στην εφηβεία. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν έχουν τόσο εύκολη ζωή.

“Επειδή, το πρόσωπο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς σε έναν άνθρωπο και δεδομένου ότι η ευτυχία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καλοπέραση ,εν τέλει δεν είναι δύσκολο να συμπεράνεις και το σωστό” πρόσθεσε ο Ρουλ.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο εγκέφαλος μας διαθέτει μερικούς νευρώνες που αναγνωρίζουν το πρόσωπο μας. Έτσι, όταν ένα πρόσωπο είναι “συννεφιασμένο” ή λαμπερό, μπορεί να κάνει κάποιον να καταλάβει σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται.

Τα γκρουπ C είναι ευκατάστατοι, το γκρουπ D άποροι.

Το γκρουπ A  είναι ευκατάστατοι, το γκρουπ B άποροι.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
7'
46 - 38
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;