Εντοπίστηκαν στοιχεία που αποκαλύπτουν τι απέγινε η Αμέλια Έρχαρτ!
Η φωτογραφία που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα!

Η Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης, ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Έκανε πολλά ρεκόρ, έγραψε βιβλία για τις εμπειρίες της στους αιθέρες, τα οποία γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, και συνέβαλε στη δημιουργία της οργάνωσης The Ninety-Nines, μίας οργάνωσης για τις γυναίκες πιλότους.

Η Έρχαρτ εξαφανίστηκε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στη νήσο Χάουλαντ, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να κάνει τον γύρο της Γης, το 1937. Η ζωή της, η σταδιοδρομία και η εξαφάνισή της συνεχίζουν όμως μέχρι σήμερα να προσελκύουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Είναι αρκετές οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν μετά από την εξαφάνιση της Έρχαρτ και του Νόοναν. Δύο όμως είναι οι πιθανότητες σχετικά με τη μοίρα των δύο αεροπόρων που κυριαρχούν μεταξύ των ερευνητών και των ιστορικών.

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι το Electra έμεινε από καύσιμα και η Έρχαρτ με τον Νόοναν συνετρίβησαν στη θάλασσα. Ο πλοηγός και αεροναυτικός μηχανικός Έλγκεν Λονγκ (Elgen Long) και η σύζυγός του Μαρί Κ Λονγκ (Marie K. Long) αφιέρωσαν 35 χρόνια ερευνώντας τη θεωρία της «συντριβής και βύθισης», η οποία είναι η πλέον αποδεκτή εξήγηση της εξαφάνισης.

Μια άλλη θεωρία αναφέρει πως η πτήση είχε καταλήξει στις νήσους Φοίνιξ (σήμερα τμήμα του Κιριμπάτι), περίπου 350 μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Χάουλαντ.

Η υπόθεση της νήσου Γκάρντνερ -σημερινό Νικουμαρόρο-, έχει χαρακτηριστεί ως η «πλέον επιβεβαιωμένη» εξήγηση για την εξαφάνιση της Έρχαρτ.

Η Διεθνής Ομάδα για την Ανεύρεση Ιστορικών Αεροσκαφών (The International Group for Historic Aircraft Recovery – TIGHAR) εξέφρασε την άποψη ότι η Έρχαρτ και ο Νόοναν πιθανώς να πέταξαν χωρίς περαιτέρω ραδιοφωνικές μεταδόσεις για δυόμιση ώρες κατά μήκος της γραμμής θέσης που η Έρχαρτ μετέδωσε στην τελευταία εκπομπή της που έλαβαν στη νήσο Χάουλαντ, να έφθασε στην τότε ακατοίκητη νήσο Γκάρντνερ (σημερινή Νικουμαρόρο) του συμπλέγματος Φοίνιξ, προσγειώθηκαν στο επίπεδο κοραλλιογενές νησί, κοντά στο ναυάγιο ενός μεγάλου εμπορικού πλοίου και τελικά χάθηκαν.

Σήμερα, ένα νέο ντοκιμαντέρ του History channel με τίτλο «Αμέλια Έρχαρτ: Το χαμένο αποδεικτικό στοιχείο» αναφέρει πως υπάρχει μια φωτογραφία που αποδεικνύει πως η Έρχαρτ και ο Νούναν αιχμαλωτίστηκαν από τον Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Στρατό, ο οποίος τους πέρασε για κατασκόπους.

Ακόμη, αναφέρει πως η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε που βρίσκεται αλλά δεν έκανε τίποτα για να την σώσει.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρει, συγκεκριμένα, πως ο Νούναν και η Έρχαρτ πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση στις Νήσους Μάρσαλ που τελούσαν υπό ιαπωνική κατοχή.

Έπειτα από ειδική ανάλυση και αναγνώριση προσώπου που έγινε, οι οποίες επικύρωσαν πως η φωτογραφία είναι γνήσια και πως τα πρόσωπα απο απεικονίζονται είναι όντως της Έρχαρτ και του Νούναν.

«Αν δει κανείς την ανάλυση που έγινε, δεν μένει καμία αμφιβολία στους θεατές», δήλωσε ο Σον Χένρι, πρώην στέλεχος του FBI στο NBC News.

Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται πως η φωτογραφία απεικονίζει την Έρχαρτ και τον Νιούναν σε μια προβλήτα στις Νήσους Μάρσαλ, ενώ στο βάθος το ιαπωνικό πλοίο Koshu τραβάει το αεροσκάφος τους από την θάλασσα.

Πιστεύεται ότι η φωτογραφία απεικονίζει την Έρχαρτ και τον Νούναν σε μια προβλήτα στις Νήσους Μάρσαλ, ενώ στο βάθος το ιαπωνικό πλοίο Koshu ρυμουλκεί το αεροσκάφος της Έρχαρτ.

Τη φωτογραφία βρήκε ο Λες Κίνεϊ, συνταξιούχος αμερικανός πράκτορας, που προσπαθούσε επί χρόνια να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της διάσημης πιλότου. Στο ντοκιμαντέρ ακούμε για μια «μια παγκοσμίου φήμης πιλότο, που μπλέχτηκε σε μια διεθνή διαμάχη, εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνησή της και έκανε την απόλυτη θυσία». Αξζει να σημειωθεί πως αναφέρεται ότι η Αμέλια «ίσως να ήταν το πρώτο θύμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου»

Κάτοικοι των Νήσων Μάρσαλ είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είδαν το αεροσκάφος να συντρίβεται κοντά στο νησί και τους Ιάπωνες να συλλαμβάνουν μια γυναίκα και έναν άνδρα.

«Πιστεύουμε ότι το πλοίο Koshu την μετέφερε στο Σαϊπάν [στις νήσους Μαριάνα] κι ότι πέθανε εκεί ενώ τελούσε υπό κράτηση από τους Ιάπωνες», είπε ο διευθυντής εκτέλεσης παραγωγής του ντοκιμαντέρ, Γκάρι Ταρπίνιαν. «Δεν γνωρίζουμε πώς πέθανε, ούτε πότε.»

Οι Ιαπωνικές αρχές είπαν στο NBC πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η Έρχαρτ αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;