VIRAL: Ο άνδρας από την Πομπηία που
Τελικά, φταίει ο κόσμος που το μυαλό του πάει στο πονηρό;

 

Η Πομπηία ήταν πόλη ανθηρή, με πληθυσμό 20.000-30.000 κατοίκους. Το 62 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός, που συντάραξε την ωραία και πλούσια αυτή πόλη. Αλλά ο σεισμός αυτός δεν ήταν παρά το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της.

Πράγματι λίγα χρόνια αργότερα, στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα τεράστιο κύμα από στάχτη έθαψε τα πάντα, μέσα σε λίγες ώρες, την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη.

Στην αρχή σηκώθηκε ένα φοβερό σύννεφο από στάχτη, η οποία σκέπασε την πόλη σε ύψος ενός μέτρου. Μόλις αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι της Πομπηίας τη θεομηνία, άρχισαν να τρέπονται σε φυγή, παίρνοντας ο καθένας ό,τι μπορούσε να προφτάσει τις συνταρακτικές εκείνες στιγμές. Πολλοί όμως άλλαξαν γνώμη και ξαναγύριζαν αλλά τους έπιανε παραλυσία από τον πανικό.

Ύστερα από το σύννεφο της στάχτης, κατέκλυσε την πόλη μία αφάνταστη καταιγίδα από ηφαιστειακά αναβλήματα και κίσσηρι (ελαφρόπετρα), που την σκέπασαν σε ύψος 3 και περισσότερα μέτρα, πάνω δε σ’ αυτές επικάθησε νέο στρώμα από στάχτη και πέτρες, ώστε η σημερινή επίχωση φτάνει τα 6-7 μέτρα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών δεν υπολογίστηκε ποτέ ακριβώς. Ορισμένα από τα θύματα της καταστροφής, όμως, διατηρούνται μέχρι σήμερα χάρη στη μέθοδο της χύτευσης που εφαρμόστηκε.

Η διατήρηση αυτή μας έχει προσφέρει εικόνες ανθρώπων που έζησαν αιώνες πριν και οι οποίοι έχουν παγώσει στην δραστηριότητα που είχαν τις τελευταίες τους στιγμές. Άλλοι αγκαλιάζονται, άλλοι προσπαθούν να ξεφύγουν και πάει λέγοντας.

Η εικόνα που έγινε viral απεικονίζει μια διαφορετική αντιμετώπιση του τέλους. Ο κόσμος του ίντερνετ αναφέρει πως το συγκεκριμένο άτομο μάλλον βρισκόταν σε μια “ιδιαίτερη” διαδικασία την στιγμή της έκρηξης.

Η πρώτη δημοσίευση της φωτογραφίας έγινε από τον λογαριασμό του Instagram του Pompeii Archaeological Park και φυσικά έγινε viral.

Τώρα όντως, αυτός ο άνθρωπος αυνανίζεται;

Ποτέ δεν ξέρεις. Η πλειονότητα των επιστημόνων αναφέρει πως ο πλυθυσμός της Πομπηίας πέθανε από την υπερβολική ζέστη και όχι από την ασφυξία.

Αυτό σημαίνει πως όλοι πέθαναν ακαρίαια, στην ίδια θέση που βρίσκονταν και δεν κατάλαβαν τίποτα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επιστήμονα Πιέρ Πιέρο Πετρόνε στην Daily Dot,

«Το άτομο στη φωτογραφία είναι ένας ενήλικας, ο οποίος πέθανε από τον ζεστό αέρα και το σύννεφο σκόνης, από τα οποία και σκοτώθηκαν οι περισσότεροι γύρω από τον Βεζούβιο. Τα χέρια και τα πόδια του έχουν καμφθεί λόγω της ζέστης.

Τα περισσότερα από τα ανθρώπινα θύματα που βρέθηκαν στην Πομπηία έχουν τα χέρια και τα πόδια τους σε μια “περίεργη” στάση, λόγω της συστολής των άκρων που είναι συνέπεια της θερμικής επίδρασης στα σώματά τους μετά τον θάνατο».

 

Μάλιστα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;