Αυτό το χρώμα αυξάνει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση σου!
Φόρεσε το και βγες έξω να κάνεις χαμό!

Θα φανταζόσουν ποτέ πως ένα χρώμα θα αρκούσε για να αισθανθούμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; Όχι ιδιαίτερα.

Είμαστε σίγουροι πως θα έκανες μια εξαίρεση για το συγκεκριμένο χρώμα, όμως. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πάνω στο θέμα, το κόκκινο είναι το χρώμα που σου δίνει την περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι Γερμανοί ερευνητές  παρατήρησαν πώς αλληλεπιδρούσαν 180 φοιτητές που φορούσαν ο καθένας διαφορετικά χρώματα. Άλλοι φορούσαν μπλε και άλλοι κόκκινες μπλούζες. Έπειτα, τους έβαλαν να κοιταχτούν στον καθρέφτη και κοιτούσαν να δουν τι συμπεριφορά θα έχουν.

Τέλος, οι εθελοντές απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις.

Η έρευνα έδειξε πως όσοι φορούσαν κόκκινο χρώμα αισθανόντουσαν πιο ελκυστικοί σε σχέση με τους άλλους. Ακόμη, ένιωθαν περισσότερο σέξι.

Η ιδιότητα αυτή του κόκκινου δεν πιάνει πάντα βέβαια.

Κάποιοι που είναι πιο “μαζεμένοι” και ντροπαλοί μπορεί να βλέπουν το σώμα τους με άλλο τρόπο όταν φορούν κόκκινα. Η αντίληψη αυτή, όμως, αλλάζει με τον καιρό, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

«Πρέπει να εξετάσουμε αν και πως επιδρούν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας», είπε η συγγραφέας της έρευνας, Anne Berthold, και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

«Επιπλέον, είναι πιθανό η επίδραση να εξαφανίζεται αν κάποιος φορά κόκκινο κάθε μέρα.»

Η Berthold πρόσθεσε πως η αυτοπεποίθηση μπορεί να μην οφείλεται τόσο στο κόκκινο χρώμα αλλά περισσότερο στο γεγονός πως είναι ένα χρώμα που τραβάει τα βλέμματα.

Κοινώς, πως το άτομο αισθάνεται πιο ελκυστικό γιατί το κοιτάνε περισσότερο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με περαιτέρω μελέτη των στοιχείων και περισσότερους εθελοντές έτσι ώστε να βγει ακριβέστερο αποτέλεσμα.

Δες ακόμη: Η σημασία του χρώματος στον κινηματογράφο μέσα από χαρακτηριστικές σκηνές

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;