Πανελλήνιες 2017: 5 λόγοι για να μην απογοητεύεσαι που δεν πέρασες εκεί που ήθελες
Η καλύτερη εποχή της ζωής σου τώρα ξεκινάει. Μην απογοητεύεσαι, ψάξε και να θυμάσαι ότι για όλα υπάρχει λύση. Αυτή είναι η συμβουλή μου.

Έδινες Πανελλήνιες και τα αποτελέσματα σου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ονειρευόσουν; Ψυχραιμία.

Θα σου δώσω πέντε πολύ απλούς λόγους που δε χρειάζεται να φέρνεις την καταστροφή και πίστεψε με το ξέρω πολύ καλά το θέμα εφόσον μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Το όνειρο μου ήταν να πιάσω μια συγκεκριμένη σχολή και για πολύ λίγα μόρια την έχασα. Το θέμα ήταν ότι για εμένα τότε υπήρχε ΜΟΝΟ αυτή η σχολή και με οποιαδήποτε άλλη ήμουν απογοητευμένη.

Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα έκλαιγα αλλά ευτυχώς τότε η μαμά μου είχε τη ψυχραιμία να μου πει ότι δεν πειράζει, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και καθίσαμε μαζί να δούμε τις σχολές που μπορούσα να μπω με τα μόρια που είχα βγάλει.

1.Η σχολή δεν καθορίζει το μέλλον σου – Εσύ το καθορίζεις! 

Το τι θέλεις να κάνεις κάποια στιγμή στη ζωή σου δε θα στο καθορίσει μια σχολή. Εντάξει προφανώς πρέπει να σπουδάσεις αλλά εάν δεν μπεις στη συγκεκριμένη που ήθελες και πας σε μια παρεμφερή δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ειδικά εάν είσαι στη θεωρητική κατεύθυνση όπου η κατάσταση σώζεται εύκολα.

2. Μπορείς να κάνεις κατατακτήριες 

Δύσκολο μεν, αρκετά ελπιδοφόρο αλλά εφικτό. Μπορείς να τελειώσεις 2 σχολές και η δεύτερη να είναι αυτή των ονείρων σου. Αν και πιστεύω ότι μέχρι να φτάσεις σε εκείνο το σημείο θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι δε χρειάζεται και θα έχεις αλλάξει γνώμη.

3. Κάνε την εξειδίκευση που θέλεις με το μεταπτυχιακό 

Πλέον το πιο σημαντικό κομμάτι των σπουδών δεν είναι οι προπτυχιακές αλλά οι μεταπτυχιακές. Με ένα καλό μεταπτυχιακό ακόμα και αν είσαι από άλλο τομέα μπορείς να βρεις δουλειά oπουδήποτε.

Στη τελική έτσι όπως έχει αλλάξει η αγορά εργασίας, κάτι τέτοιο συμβαίνει συνέχεια. H σχολή μου δεν είναι καν παρεμφερής με τον τομέα που εργάζομαι και όμως προσλήφθηκα γιατί πληρούσα τις προϋποθέσεις.

4. Για κανένα λόγο μη δώσεις ξανά Πανελλήνιες 

Οι εξετάσεις αυτές είναι τόσο ψυχοφθόρες που εάν γύριζα τον χρόνο πίσω ακόμη και σε καμία σχολή να μην έμπαινα δεν υπήρχε περίπτωση να έδινα πάλι Πανελλήνιες. Υπάρχουν πολλές επιλογές, το θέμα είναι να τις σκεφτείς ψύχραιμα.

5. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο – Η καλύτερη εποχή της ζωής σου τώρα ξεκινάει! 

Θα κλάψεις, θα στεναχωρηθείς, θα ζηλέψεις αυτούς που πέρασαν εκεί που ήθελαν αλλά θα πας τον Σεπτέμβρη να γραφτείς στη σχολή σου, να παρακολουθήσεις και θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι και τόσο χάλια όσο περίμενες.

Άκουσε με, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι οι Πανελλήνιες δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή.

Αλλού ήθελα να μπω, αλλού μπήκα τελικά. Έκανα φιλίες, γέμισα εμπειρίες, έμαθα πάρα πολλά πράγματα από τη σχολή μου και τελικά κατέληξα ότι η σχολή που μπήκα “κατά λάθος” μου ταίριαζε πολύ περισσότερο από αυτή που ήθελα αρχικά. Είσαι σε μια ηλικία που το πιο πιθανό είναι να θέλεις “ψυχολογία” επειδή σου ακούγεται cool το ψυχολόγος και να μην έχεις κοιτάξει καν το πρόγραμμα σπουδών της σχολής να δεις εάν όντως σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Ψάξε, μην απογοητεύεσαι και να θυμάσαι ότι για όλα υπάρχει λύση! Αυτή είναι η συμβουλή μου. Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;