Προτάσεις Βιβλίου: Απώλεια – Γιώργος Αλεξόπουλος
Η πορεία ενός ανθρώπου προς την άβυσσο και η αναζήτηση της λύτρωσης είναι ο κορμός του μυθιστορήματος του Γιώργου Αλεξόπουλου «Απώλεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρωταγωνιστής, ο Οδυσσέας, ο οποίος σε νεαρή ηλικία βιώνει την απώλεια, καθώς χάνει τους γονείς του. Η μοίρα συνεχίζει να του δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και του επιφυλάσσει και άλλα δεινά. Ενώ προσπαθεί να αναπληρώσει την απώλεια των γονιών του και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, χάνει και μάλιστα με τραγικό τρόπο τη γυναίκα και το παιδί του.

Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του σε έναν συναισθηματικό λαβύρινθο. Στους διαδρόμους αυτού του λαβύρινθου θα χάσει και τον έλεγχο του εαυτού του. Δυνάστης του, ο δεύτερος εαυτός του, ένας αρρωστημένος εαυτός, τον οποίο δημιούργησαν τα τραύματα που δεν έκλεισαν ποτέ και η ανάγκη για συναισθηματική λήθη. Ο Οδυσσέας, καθοδηγούμενος από τον δεύτερο εαυτό του, συμπεριφέρεται ακραία: Αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες, γυναίκες, όλα υποκατάστατα της απώλειας.

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, ο Οδυσσέας βρίσκει παρηγοριά και στήριγμα στον καλύτερό του φίλο που οικοδομεί τη δική του ζωή, μία μικροαστική ζωή, αλλά με αγάπη και θαλπωρή. Η ζωή του φίλου έρχεται σε αντιδιαστολή με τον άστατο και έκλυτο βίο του Οδυσσέα που στο τέλος αποζητάει μία λυτρωτική για τον ίδιο λύση, μία λύση που θα τη φέρει η ίδια η ζωή με τα παιχνίδια που παίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΗΜ
35 - 37
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;