Καλοκαιρινές συνταγές για φοιτητές: Μακαρόνια με τόνο!
Πέννες ριγωτές με τόνο κουτιού, ψητές πιπεριές, λιαστές ντομάτες και ελιές. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα απλό, ελαφρύ και υγιεινό γεύμα ή δείπνο, γεμάτο με μεσογειακές γεύσεις.

Ένα πιάτο για το οποίο αφήνοντας τη φαντασία σας να δουλέψει και να αυτοσχεδιάσετε εμπλουτίζοντάς το με κάπαρη, φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη, παρμεζάνα σε φλούδες ή ακόμα και να αντικαταστήσετε το τόνο με σαρδέλες κουτιού.

Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής
1 πακέτο (½ κιλό) πένες ριγωτές
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πατημένες με ένα πιρούνι να “σκάσουν”
1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού πιπεριές ψητές, καπνιστές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
7-8 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 3
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι (140 γρ. η μία), στραγγισμένες
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τις πέννες να βράζουν, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν θα είναι έτοιμες, κρατάτε ½ φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις σουρώνετε.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι για 1-2 λ ή μέχρι να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του χωρίς όμως να καεί και μαυρίσει.
Προσθέτετε τις ελιές, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3 λ. Ρίχνετε και τις ντομάτες κονκασέ μαζί με το ζωμό τους, πασπαλίζετε με μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα πιρούνι πιέζοντας ελαφρώς τα κομμάτια ντομάτας.
Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε ¼ φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να βράζει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 15 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το στραγγισμένο τόνο τον οποίο έχετε χωρίσει σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι, ανακατεύετε και βράζετε για 5-7 λ ακόμα να βράσει και πήξει η σάλτσα.
Αφαιρείτε από τη κατσαρόλα το σκόρδο, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τις στραγγισμένες πέννες και σταδιακά το ζωμό που κρατήσατε, λίγο λίγο όσο απαιτηθεί, και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν οι πέννες και καλυφθούν από τη σάλτσα. Σεβρίρετε το φαγητό σας ζεστό.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;