ΚΕΑ: Τι ανακοίνωσε η Φωτίου για τα επιδόματα
Δείτε αναλυτικά τη ανακοίνωσε η Υπουργός για τα επιδόματα

Αναφορικά με τα επιδόματα, η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε στο kokkino.gr ότι αυτά θα μεταφερθούν στον ΟΓΑ, σε ένα ενιαίο σύστημα πληρωμής και απόδοσης, με κοινούς κανόνες. Θα υπάρχει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα μέσα από το οποίο οι ωφελούμενοι θα μπορούν σε λίγα λεπτά να ενημερώνονται για τα επιδόματα που δικαιούνται. «Ενδυναμώνουμε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι πλέον δε θα πρέπει να ταλαιπωρούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τα συνολικά 1.400 ιδιωτικού δικαίου φιλανθρωπικά, κοινωφελή ιδρύματα που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα η κ. Φωτίου διαπίστωσε ότι μέχρι σήμερα το κράτος δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν και πως λειτουργούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα. «Ήρθε η ώρα το κράτος να τα μάθει όλα» τόνισε η αναπλ. υπουργός, σημειώνοντας ότι έχει ήδη δημιουργηθεί και θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα κληθούν τα ιδρύματα να εγγραφούν και να δηλώσουν το καθεστώς λειτουργίας τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, των αριθμό των ωφελούμενων αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, τις εισπράξεις και τα αποθεματικά τους.

«Δημιουργούμε έναν κοινό χάρτη και νόμο για όλα τα ιδρύματα ώστε να ξέρουμε τα κενά και τις ανάγκες τους» ανέφερε.

Μιλώντας για την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης και του υπουργείου της για την κοινωνική πρόνοια η κ. Φωτίου τόνισε ότι «στόχος μας είναι η από-ιδρυματοποίηση, τα άτομα που εντάσσονται στα προγράμματα μας πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία και την εργασία. Ανοίγουμε τα ιδρύματα, δημιουργούμε στέγες υποστηριζόμενης και ανεξάρτητης διαβίωσης».

Σε αυτό το σημείο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι «θέλουμε τα ιδρύματα να είναι ανοιχτά στην κρίση, τα καλέσαμε στα μεγάλα προσφυγικά κύματα να ανοίξουν και να υποδεχτούν τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πράγμα που έγινε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας όταν άνοιξαν τα κέντρα στις Σέρρες και τον Άγιο Παντελεήμονα για να γίνουν στέγες διαβίωσης ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων».

Παράλληλα, βασικός πυλώνας της στρατηγικής του υπουργείου είναι η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης από τον κόσμο των ιδρυμάτων. «Τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα τα κάνουν ΚΟΙΣΠΕ από άτομα των ιδρυμάτων. Είναι μεγάλη ιστορία το γεγονός ότι στον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι που αφορά τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά η Θ. Φωτίου, αναφέροντας ότι για τη νέα σχολική χρονιά θα διατεθούν 24.000.000 εκατομμύρια ευρώ για τα σχολικά γεύματα, τα οποία θα δοθούν σε 130.000 παιδιά.

Στο σκέλος της από-ιδρυματοποίησης των παιδιών η Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε πως θα υπάρξει νόμος εντός του Ιουλίου για την αναδοχή και υιοθεσία, καθώς στόχος του υπουργείου είναι, όσο καλές και να είναι οι συνθήκες στα ιδρύματα, τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται σε ανάδοχες οικογένειες.

Νέος βραχίονας του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου σε 250 δήμους των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία σύμφωνα με την αναπλ. υπουργό θα είναι οι αισθητήρες της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης του κράτους. Όπως η ίδια ανέφερε, θα τα στελεχώσουμε με ψυχολόγους και κοινωνικούς σε συνεργασία με τους δήμους για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Με τη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα επιδόματα που δικαιούνται, για τα προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν, καθώς και για τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που υπάρχουν στην περιοχή τους.

«Μιλάμε για πράγματα που έχουμε ήδη κάνει και είναι σε εξέλιξη. Μέχρι το τέλος του έτους, όταν και θα ολοκληρωθεί το νομοθετικό μας έργο, θα μπορούμε να δούμε στην πράξη τα αποτελέσματα των πολιτικών μας» τόνισε η κ. Φωτίου

Πηγή: stokokkino.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;