Hellas Sat 3: 10 πράγματα που αξίζει να μάθεις για τον δορυφόρο!
Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, με το όνομα Hellas Sat 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, εκτοξεύθηκε!

Ενα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από το ευρωπαϊκό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας εκτοξεύτηκε ο Hellas Sat 3.

Στο διαστημικό κέντρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς,.

1.Ο νέος δορυφόρος, έχει το μέγεθος ενός μικρού λεωφορείου.
2. Κατασκευάσθηκε στη Γαλλία από τη γαλλo-ιταλική κοινοπραξια Thales Alenia Space, με αναμενόμενη
διάρκεια ζωής 16,5 έτη.

3. Έχει μήκος 7,5 μέτρα και βάρος 5,8 τόνων.

4. Είναι τοποθετημένος σε ειδικό κουβούκλιο και στην κορυφή ενός από τους ισχυρότερους πυραύλους εκτόξευσης, του ευρωπαϊκού πύραυλου Arianne 5.

5. Προγραμματίζεται να σταθεροποιηθεί στην τροχιακή θέση 39 μοίρες ανατολικά, όπου τα δικαιώματα σε συχνότητες ανήκουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

6. Στην αντίθετη πλευρά του δορυφόρου, οι θερμοκρασίες είναι της τάξης των -75 βαθμών Κελσίου.

7. Ο δορυφόρος έχει δημιουργηθεί από κοινού με τον οργανισμό Immarsat (δορυφορική τηλεφωνία) που έχει έδρα το Λονδίνο, ο έλεγχος όμως θα γίνεται από το κέντρο της Hellas Sat στο Κορωπί και στην Κακορατζιά μεταξύ Λάρνακας -Λεμεσού

8. Συνολικά, η κατασκευή και εκτόξευση του Hellas Sat 3 αλλά και του Hellas Sat 4 που κατασκευάζεται στο Ντένβερ των ΗΠΑ, απαιτεί επένδυση πολύ μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ.

9. Με τους 47 αναμεταδότες του, ο δορυφόρος θα δώσει νέες δυνατότητες στον οργανισμό Inmarsat για την παροχή κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πρόσβασης στο διαδίκτυο στους επιβάτες των αεροσκαφών , στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

10. Η Hellas-Sat με έδρα την Κύπρο, αποτελεί πλέον θυγατρική της αραβικής Arabsat. Ο δορυφόρος θα είναι συμπληρωματικός και του επίγειου δικτύου Immarsat.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;