Διακοπές στην Ποντγκόριτσα! The next big thing στους φοιτητικούς προορισμούς!
Οικονομική, όμορφη, ήσυχη και ιδιαίτερη! Η Ποντγκόριτσα γρήγορα αναδεικνύεται σε must νεανικό προορισμό! Πάμε λοιπόν να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις Διακοπές στην Ποντγκόριτσα!

Καταρχάς ας το πάρουμε από την αρχή.

Τι είναι η Ποντγκόριτσα; Πρόκειται για την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Πού είναι η Ποντγκόριτσα (και το Μαυροβούνιο κατ’ επέκταση); Βρίσκεται εδώ:

Σημαντικό! Αυτό το 4h που λέει το google maps, πλέον δεν ισχύει. Η Aegean έχει πλέον συμπεριλάβει την Ποντγκόριτσα ανάμεσα στους νέους προορισμούς της!

Τι νόμισμα έχουν στην Ποντγκόριτσα; Ευρώ!

Και γιατί τόσος πανικός με το Μαυροβούνιο; Με όπλα το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τη μοναδικότητα του ανάγλυφου τοπίου και τις όμορφες παραλίες του, το Μαυροβούνιο είναι ο ανερχόμενος παραθαλάσσιος προορισμός των διάσημων σκαφάτων της Μεσογείου -και όχι μόνο- και έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο «Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων».

Εκτός όμως από τις φυσικές ομορφιές υπάρχει ακόμη ένας σοβαρός λόγος για να επισκεφτείς και να γνωρίσεις το Μαυροβούνιο. Οι εκπληκτικά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις (μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), η έντονη νυχτερινή ζωή, οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, οι εξαίσιες τοπικές γεύσεις και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα υπόσχονται να σου χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Τι έχει να κάνω στην Ποντγκόριτσα; Λοιπόν. Τώρα μπαίνουμε στο ενδιαφέρον κομμάτι. Ο πληθυσμός του είναι κάτι περισσότερο από 100 χιλιάδες. Αλλά είναι η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη της χώρας. Επίσης το καλοκαίρι μαζεύει τουρίστες από Κροατία! Γενικά η φάση είναι:

1. Ποδηλασία και περπάτημα στη φύση. Λίμνες, βουνά, δάση. Μην το πολυσκεφτείς. Δες εδώ μέρος:

2. Να ξεκουραστείς και να γνωρίσεις κόσμο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ζωντανή φοιτητούπολη με δεκάδες μπαρ και καφετέριες για να πιεις τον καφέ σου, να διαβάσεις το βιβλίο σου και να γνωρίσεις κόσμο! Επίσης το nightlife της, θυμίζει αρκετά Ελλάδα! Πίστεψέ με, δεν θα σε χαλάσει!

3. Καλό και ΦΘΗΝΟ φαγητό. U know «ποπέτσι»; Πρόκειται για κομματάκια ψητού κρέατος γεμιστά με ξερό τυρί «κατζμάκ» που αφού τυλιχτούν με φέτες προσούτο τηγανίζονται σε καυτό λάδι. Με λίγα λόγια, αυτό:

#lapiazza#popeci#nationalcuisine#delicious

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Piazza (@_la_piazza_) στις

 

Σπεσιαλιτέ της ευρύτερης περιοχής είναι και το αρνάκι μαγειρεμένο στο γάλα, με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά και πατάτες, και το «κατσαμάκ» που πήρε το όνομά του από το τυρί κατσμάκ. Πρόκειται για έναν χυλό από διάφορα δημητριακά με τυρί και ξινόγαλο, πολύ πλούσιο σε θερμίδες, που αγαπούν περισσότερο οι αγρότες των γύρω χωριών.

Από αλκοόλ παίζει πολύ ρακίγια. Η γνωστή μας ρακί, με πιο γλυκιά επίγευση. Παίζει επίσης η δημοφιλής μπίρα του Μαυροβουνίου Νικσίκ και δοκίμασε και ποικιλίες ντόπιων λευκών κρασιών Κρστατς, Σαρντονέ και Σοβινιόν, και των κόκκινων Βρανάκ, Μερλό και Καμπερνέ.

Στα γλυκά παίζουμε στα γνωστά. Τηγανίτες με μέλι και πλούσιο σε γέμιση μπακλαβά.

4. Να “πεταχτείς” στις γύρω περιοχές

Και πάμε τώρα στα καλά. Αφού πλέον η Aegean σε μεταφέρει ως εκεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Ποντγκόριτσα ως ορμητήριο. Πρώτα από όλα υπάρχει το Kotor. Τα τοπία της περιοχής είναι συγκλονιστικά! Σκέψου δαντελωτές ακτές, τιρκουάζ νερά, αγέρωχα βουνά που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα, δαιδαλώδη φιόρδ, απόμερες βοτσαλωτές παραλίες για δύο, ειδυλλιακοί κολπίσκοι, μικρές βραχονησίδες και νησάκια αποκαλύπτονται κάτω από το λαμπερό μεσογειακό φως!

Και για το τέλος… Ντουμπρόβνικ και Game of Thrones!

Το Ντουμπρόβνικ είναι μία πιο κυριλέ εκδοχή του Kotor. Πανέμορφο, αυθεντικό και προστατεύεται από την UNESCO.

Και κάτι τελευταίο.

Στην ευρύτερη περιοχή γίνονται πολλά από τα γυρίσματα του Game of Thrones.

Μη χάσεις την ευκαιρία να φωτογραφηθείς με τον Iron Throne.

Με τίποτα…

Zahrah Chaudhary of the House Ravenclaw, First of Her Name, Diva of Rotherham, Breaker of Garlic Bread, and Mother of Unicorns…you get the gist ? #ironthrone #croatia #dubrovnik #gameofthrones

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zah (@zhrgrm) στις

Σημαντικό Υστερόγραφο! Μην ξεχνάς πως μπορείς εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα και χωρίς να έχεις το πρόβλημα της ξένης γλώσσας, να κάνεις τις “γειτονικές” σου βόλτες νοικιάζοντας αυτοκίνητο από το Rentacar.aegeanair!

Συνοψίζοντας…

Ξεκούραση, ομορφιά, urban life, urban art, ποδήλατο, πεζοπορία, διακοπές, φαγητό, τοπικές αποδράσεις, game of thrones.

Και όλα αυτά με ορμητήριο την Ποντγκόριτσα.

The next big thing στις φοιτητικές διακοπές!

 

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;