O λόγος που δεν πρέπει να ξαναγεμίζεις το μπουκάλι με το νερό σου!
Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τις ακραίες θερμοκρασίες που βιώνουμε αυτό το καλοκαίρι!

Εάν βρίσκεσαι διαρκώς εν κινήσει είναι λογικό η λύση σου σε αυτό να είναι ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό. Ωστόσο, ήξερες πως, αφού το αδειάσεις την πρώτη φορά, δεν ενδείκνυται να το γεμίσεις ξανά;

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί το ξαναγέμισμα ενός πλαστικού μπουκαλιού με νερό. Συγκεκριμένα, λέγεται πως τα μπουκάλια αυτά δεν είναι φτιαγμένα για να γεμίζουν ξανά, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να βγάλουν χημικές ουσίες και να φιλοξενήσουν επιβλαβή βακτήρια.

 

Ιδιαίτερες ανησυχίες εκφράζονται για τη δισφαινόλη Α (BPA), μία αμφιλεγόμενη ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών, η οποία πθεωρείται ότι μπορεί να διαταράξουν ορισμένες ορμόνες.

«Ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πλαστικά μπουκάλια μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε κάθε σύστημα του σώματός μας», αναφέρει η Δρ Marilyn Glenville μιλώντας στο Good Housekeeping.

Όπως εξηγεί «μπορούν να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών προβλημάτων όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση και ο καρκίνος του μαστού, μεταξύ άλλων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;