Πώς γίνεται κανείς viral στο Twitter;
Πώς ξεχωρίζεις από τον υπόλοιπο λαό του Twitter;

Οι χρήστες του Twitter γράφουν καθημερινά την άποψη τους σχετικά με θέματα όλων των ειδών, από την τέχνη ως την πολιτική. Πώς γίνεται, όμως, viral ένα tweet;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Μπρέιντι του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υπάρχει συνταγή για να προκαλέσει κανείς τζέρτζελο στo Twitter.

Οι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 560.00 tweets που μιλούσαν για διάφορα θέματα, από την κλιματική αλλαγή έως τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Όπως φάνηκε, τα μηνύματα που περιέχουν συναισθηματικές και ηθικές λέξεις όπως «απληστία», «φόβος» και «καθήκον», αναμένεται πως θα αναπαραχθούν πιο εύκολα εντός της εφαρμογής μεταξύ των χρηστών που έχουν παρεμφερή ιδεολογία.

Η εκτίμηση τους ήταν πως η γλώσσα με έντονο συναισθηματικό ή ηθικό περιεχόμενο αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης των tweets κατά 20%. Θέλει προσοχή, όμως, καθώς τα μηνύματα δεν πρέπει να είναι ΜΟΝΟ τετοιου είδους, καθώς η απήχηση δεν θα είναι το ίδιο μεγάλη.

«Το περιεχόμενο που εξαπλώνεται περισσότερο είναι αυτό που συνήθως έχει την μεγαλύτερη επίπτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς οι χρήστες, οι ηγέτες και οι πολιτικές ελίτ μπορούν να πετύχουν αυξημένη επιρροή, αν δώσουν έμφαση στην ηθικότητα και στο συναίσθημα, όταν στέλνουν online μηνύματα» ανέφερε  ο Μπρέιντι.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «παρόλο που αυτή η γλώσσα μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του μηνύματος μεταξύ των ομοϊδεατών του αποστολέα, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει την ίδια απήχηση και σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα».

Δες ακόμη: 4 πράγματα που δεν ήξερες για το Twitter!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;