7+1 παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί ανά καιρούς!
Αυτοί οι νόμοι είναι τόσο ασυνήθιστοι που δεν μπορούμε να τους πιστέψουμε!

Σπάνια μαθαίνουμε πράγματα για την νομοθεσία μιας χώρας που επισκεπτόμαστε ως τουρίστες, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η γνώση μπορεί να μας σώζει από αρκετά αρνητικά αποτελέσματα.

Το χειρότερο κομμάτι αυτής της άγνοιας είναι πως σε ορισμένες χώρες μπορεί να κάνεις κάτι που στην δική σου δεν θεωρείται παράνομο ή περίεργο και να την πατήσεις. Βρήκαμε ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις, στις παραθέτουμε και ελπίζουμε να μην σου τύχουν ποτέ.

Μεγάλη Βρετανία – Όχι μπισκότα την ημέρα των Χριστουγέννων

Το 1644, ο Όλιβερ Κρόμγουελ απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων γιατί τον θεωρούσε ανήθικο. Πολλά από τα ευχάριστα κομμάτια της γιορτής απαγορεύτηκαν, μεταξύ των οποίων τα μπισκότα. Μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων όμως.

Το περίεργο είναι πως δεν έχει γίνει προσπάθεια να καταργηθεί αυτός ο νόμος, οπότε τα Χριστούγεννα όλοι οι Εγγλέζοι παρανομούν επισήμως.

Μεγάλη Βρετανία – Δεν μπορείς να ακουμπήσεις μια φάλαινα

Γιατί; Θα το προσπαθούσες;

Άκου φάση. Όλα τα θαλάσσια θηλαστικά που βρίσκονται λιγότερο από 3 μίλια μακριά από την Μεγάλη Βρετανία ανήκουν στην Βασίλισσα, οπότε δεν μπορείς να τα αγγίζεις.

Κίνα – Απαγορεύεται να σώσεις κάποιον που πνίγεται

Η περίεργη λογική της Ανατολής δεν θα μπορούσε να αποφύγει την Κίνα ως χώρα. Φυσικά και την μαστίζει. Σε αυτό το περίεργο τρόπο σκέψης υπάγεται και ο παρακάτω κανόνας που λέει πως δεν μπορείς να σώσεις κάποιον που πνίγεται. Ο νόμος αυτός πηγάζει από την φιλοσοφία της Ανατολής που υπαγορεύει πως το να “ανακατεύεσαι” στην πορεία ζωής του άλλου είναι ανήθικο.

Γαλλία – Όχι φιλιά στους σταθμούς των τρένων

Ο νόμος αυτός ισχύει στην Γαλλία αλλά και σε ορισμένους σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας. Οι ερωτευμένοι δεν πρέπει να φιλιούνται. Όχι.

Ο κανόνας εμφανίστηκε στην Γαλλία το 1910, όταν τα τρένα καθυστερούσαν αρκετά λόγω ζευγαριών που δεν ήθελαν να χωριστούν. Ως αποτέλεσμα, τα φιλιά απαγορεύτηκαν και φτιάχτηκαν ειδικές “ζώνες” που μπορείς να πας να φιληθείς.

Ιταλία – Μην ταϊζεις τα περιστέρια

Μπορεί εδώ να είναι εντάξει να δώσεις φαγητό σε ένα περιστέρι αλλά στην Βενετία θα φας πρόστιμο. Ο νόμος δημιουργήθηκε για να εμποδίσει τα πουλιά από το να λερώνουν τα αγάλματα και τα μνημεία.

ΗΠΑ – Όχι στην Kinder Έκπληξη

Τα διάσημα σοκολατοαυγά έχουν απαγορευτεί σε διάφορα μέρη της Αμερικής από την στιγμή που κυκλοφόρησαν. Ο λόγος είναι πως απαγορεύεται να βάλει κανείς παιχνίδια στο φαγητό καθώς μπορεί να το καταπιει κανένα παιδάκι.

Ήταν το 2013 που οι πολιτείες είδαν το γλυκό στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι αρχές επέτρεψαν να συμβεί αυτό με την προϋπόθεση πως το παιχνίδι μέσα θα ήταν αρκετά μεγάλο και δεν θα είχε μικρά κομματάκια.

 

Καναδάς – Δεν μπορείς να πληρώσεις μόνο με ψιλά

Στον Καναδά δεν μπορείς να βγάλεις τον κουμπαρά σου και να αρχίσεις να αραδιάζεις ό,τι ψιλό έχεις μαζέψει. Ένας νόμος που ίσχυσε το 1985 αναφέρει πως απαγορεύεται να πληρώσεις με ψιλά εάν το ποσό που χρωστάς ξεπερνά τα 10 καναδικά δολάρια.

Σαμόα – Δεν πρέπει να ξεχνάς τα γενέθλια της γυναίκας σου

Η Σαμόα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος στον Ειρηνικό Ωκεανό, γνωστό για τους περίεργους νόμους του. Ένας από αυτούς λέει πως ένας σύζυγος δεν πρέπει να ξεχνά τα γενέθλια της γυναίκας του. Αν συμβεί αυτό, το δικαστήριο θα τον βάλει να πληρώσει πρόστιμο και η γυναίκα του θα λάβει τα χρήματα.

Ταϊλάνδη – Δεν πρέπει να πατήσεις πάνω σε χρήματα

Ένας νόμος που αξίζει να ξέρεις. Πρόσεχε που πατάς όταν βρίσκεσαι εκεί καθώς είναι παράνομο να πατήσεις είτε χαρτονόμισμα είτε κέρμα καθώς έχουν πορτρέτα Ταϊλανδών επάνω.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;